Češi a Slováci v akci 391

Kolonka se jmény všech mistrů republiky je po včerejší Kopřivnici již zaplněna. Zbývá dojet již jen pohárový seriál kolibříků, nicméně z hlediska vítěze půjde příští neděli na plzeňských Borech v zásadě pouze o formalitu. O uplynulém víkendu měli napilno rovněž naši závodníci za hranicemi. Pravidelná pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z vás dnes vezme do Slovinska, Německa a Francie.

 

Pódium v Kršku: Daniel Gappmaier, Petr Chlupáč a Nick Škorja

Než se Petr Chlupáč a Daniel Klíma stali českými šampióny juniorských družstev, v sobotu startovali v Kršku. Oba dva se potkali ve finálové jízdě, která přinesla pořadí Petr Chlupáč (3 2 3 3 v základní části, druhý v semifinále), Daniel Gappmaier, Nick Škorja a Daniel Klíma (2 3 2 1 a 2.). Jakub Valkovič skončil jedenáctý (0 0 0 2).

V sobotu večer vyhrál Jakub Jamrog German Speedway Masters v Dohrenu. Na stupně vítězů společně s ním zamířili Matias Nielsen a Kai Huckenbeck. Václav Milík skončil sedmý (1 2 1 3 3, čtvrtý v semifinále).

O víkendu finišovala francouzská liga. Včera si do Lamothe-Landerron přijelo pro výhru 37:50 La Reole i s Ondřejem Smetanou v sestavě. Pražský závodník se na výsledku podílel jedenácti body (1 3 1 1 2 3) a jeho celek v konečné tabulce skončil druhý.

Na stupních vítězů v Lipsku najdeme i Olivera Schmida a Petra Marka

Po poháru v Chabařovicích prožili závodní neděli rovněž naši kolibříci. Seriál ADAC Talents Team Trophy vyvrcholil v Lipsku za slunečného počasí na skvěle připravené dráze před zraky pěti set diváků. Triumfoval Moorwinkelsdamm před Wolfslakem, v jehož sestavě se prvně po zranění objevil Oliver Schmid (1 2 2 2). Absolutorium si však zaslouží Petr Marek, který čtveřicí vítězství ve stylu start – cíl posadil svůj Brokstedt na třetí příčku.

 

Foto: Michal Pospíšil a Pavel Marek