Martin Málek dobyl také severočeské Chabařovice

AKTUALIZOVÁNO – FOTO

Chabařovice – 3. července
Martin Málek si včera v Chabařovicích zopakoval minulou neděli. S patnáctibodovým maximálním ziskem vyhrál i pátý závod českého juniorského šampionátu. A před závěrečným kláním, které je na programu v září ve Mšeně, má už převahu čtyř bodů. Březolupský junior na náročné dráze ve vzájemných jízdách porazil Filipa Šiteru i Patrika Linharta. A kromě jiného mu v průběžné klasifikaci nahrála i smůla jeho ostatních rivalů. Hynek Štichauer přišel o body kvůli pádu, Antonína Gallianiho vyloučil rozhodčí Jaroslav Hoskovec za překročení dvouminutového limitu. Sudí byl vedle mnoha pádů jediným slabším článkem celého odpoledne. Zarážející byly především nepřerušované jízdy, kdy překážku závodníkům tvořily v jednom případě i dva ležící motocykly. Pakliže Jaroslav Hoskovec v pátek úspěšně složil opravné zkoušky za nedostatečný jarní test, v neděli při praktickém testu propadl na celé čáře. Ve vloženém Memoriálu Jiřího Hurycha zvítězil Filip Šitera. A stopětadvacítky se tentokrát staly kořistí Radima Choda. By vítězná série Romana Čejky došla svého přerušení, mladý Slaňák je stále v čele aktuálního pořadí nižší objemové kubatury.


Dráha velkým oříškem
V minulosti bývaly Chabařovice synonymem výborné dráhy. Také tentokrát si však mini tým kolem Jaroslava Zobala s její přípravou hodně máknul. Jenže vytrvalé deště na ní spáchaly své dílo zkázy.

Kvalifikace proběhla vcelku ještě bez větších problémů. V sázce byla čtyři volná místa v hlavním závodě a dvě pozice náhradníků. O ně se ucházelo šest závodníků. Na úvod triumfoval Adam Vandírek a společně s Janem Markvartem postoupili do rozhodující třetí jízdy. Vzápětí se k nim přidali i Michael Gregor s Ladislavem Kratochvílem.

V rozjížďce s číslem tři opět bez větších problémů zvítězil Adam Vandírek. Postup si zajistil i Jan Markvart. Zato Michael Gregor putoval do opravy, stejně jako Ladislav
Kratochvíl. Ten odstartoval první ze série pádů. Později jsme jich v hlavním závodě napočítali hned třináct. Připočteme-li další odstoupení, nebudeme se divit, že pouze šestkrát protnuli metu všichni čtyři závodníci.

Ve čtvrté rozjížďce, která nabídla poslední šanci kvalifikovat se, spadl Michael Gregor. A tak na něho zbylo startovní číslo osmnáct. Své první vítězné rozjížďky v sedle půllitru se dočkal Petr Babička. Poslední místo v šestnáctce hlavního závodu uzmul Patrik Doubek, zatímco Ladislav Kratochvíl zůstal prvním náhradníkem.

Jenže už za pár minut bylo všechno jinak. Během tréninku upadl v zatáčce u depa Matyáš Hlaváček. S vykloubeným ramenem byl převezen do ústecké nemocnice. Ladislav Kratochvíl tak dostal příležitost odjet svůj první kompletní závod juniorského šampionátu.


Martin Málek a Věroslav Kollert opět úřadují
Stejně jako o týden dříve v Březolupech se také tentokrát začal podnik vyvíjet v režii Martina Málka a Věroslava Kollerta. Březolupský leader průběžné klasifikace měl na svých zádech symbolickou jedničku. A v rozjížďce se stejným číslem narazil na Filipa Šiteru.

Duel dvou borců z nejlepší trojice průběžné klasifikace však neměl dlouhého trvání. Filip Šitera si na přilbu navlékl bílý povlak. Start měl sice téměř stejně rychlý jako Martin Málek startující z první dráhy, avšak Březolupák skládal motocykl do zatáčky dříve. A na konci protilehlé rovinky měl už náskok bezmála dvou motocyklů.

Navlas stejným způsobem rozlousknul Martin Málek také další tvrdý oříšek. V páté jízdě rychle odstartoval. Vletěl do první zatáčky před Hynkem Štichauerem. A tak to posléze zůstalo až do cíle. Devátá jízda byla pro Martina Málka jednodušší. Nečekal jej nikdo z jeho nejbližších sousedů ze špičky průběžné klasifikace.

Jenže cestou k jeho předchozímu triumfu někde ztratil šteft ze spojky. A tak se jeho
rodinný tým v depu raději rozhodl vyměnit spojku. Vše se podařilo stihnout včas. Po startu rozjížďky s číslem devět se nezadržitelně dral do čela. Ve skrumáži první zatáčky však na dráze spadl Michal Matula a Jan Markvart.

Očekávaná červená světla se však nerozsvítila. Zatímco Jan Markvart nasedl na motocykl a pokračoval dál, Michal Matula se uklidil do bezpečí na poslední chvíli. Vzápětí v depu u předsedy jury si rozhořčeně na postup arbitra stěžoval. Jenže znáte to, rozhodčí má dle řádů pravdu, i když ji nemá.

Po třech sériích mohl devíti bodům Martina Málka konkurovat pouze Věroslav Kollert. V rozjížďce s číslem tři odstartoval na nebezpečného Martina Vaculíka. Slovenský objev letošní sezóny však ve druhé zatáčce třetího kola spadl. Vjel do díry a motocykl jej doslova vyhodil ze sedla zády napřed. Stejně jako v případě Michala Matuly, který lehl v první zatáčce, zůstal sudí Jaroslav Hoskovec dokonale klidný. Jak Věroslav Kollert, tak Adam Vandírek však situaci, kdy se řítili vstříc nečekané překážce, zvládli.


Také šestou jízdu rozhodl Věroslav Kollert ve vítězném stylu start – cíl. Na svou třetí trojku se však pořádně nadřel. Spadl, depo si vynutilo zastavení jízdy a nakonec byl téměř vyloučen za pád, na nějž se pouze díval. Ale pěkně popořadě…

Dva čudlíky ohrozily devítibodové maximum
Rozjížďka s číslem dvanáct byla lákavá už jen na první pohled v programu. Sešli se v ní totiž hned tři závodníci, kteří doslova žhnuli touhou urvat tři body. O Věroslavu Kollertovi, vítězi svých dvou předchozích jízd, už byla řeč.

Hynek Štichauer kraloval v rozjížďce s číslem čtyři, kdy doslova uletěl mladším konkurentům. Bod do klasifikace závodu, ale především do celkového hodnocení však ztratil při zmiňovaném duelu s Martinem Málkem. A Antonín Galliani ještě nezvítězil, protože se musel dívat na výfuk nejprve Patriku Linhartovi, poté i Filipu Šiterovi.

Jejich souboj ve dvanácté jízdě však nezačal nikterak šastně. V první zatáčce zůstal ležet Pavel Fuksa. Rozhodčí nikterak nereagoval. Vedl Věroslav Kollert, avšak v nájezdu do druhé zatáčky upadl i on. A Jaroslav Hoskovec na věži vůbec nic. V cestě Antonína
Gallianiho a Hynka Štichauera stály rázem dvě překážky. Červená světla se však ne a ne rozsvítit.

V depu si rozhodčí vysloužil nelichotivé poznámky vzhledem k nezastavovaným jízdám už dříve. Teď však mez trpělivosti byla překročena. Někteří mechanici a členové doprovodu to už nevydrželi a vpadli na dráhu. Teprve pak oba jezdci konečně zastavili.

Ředitel závodu se mezitím snažil zjistit, co to Jaroslav Hoskovec vlastně provádí. Rozhodčí mu vysvětlil, že mu červená světla nešla rozsvítit. Háček byl ovšem v tom, že pro rozsvícení stop světel nejprve musí zhasnout zelené startovací světlo. A právě to většinou svítilo po celou dobu všech rozjížděk. Dle slov Jaroslava Zobala mu však tato funkce byla několikrát vysvětlena.

„Jak chce pískat závod, když neumí obsluhovat dva čudlíky?“ divil se jeden ze závodníků, jenž z obavy před pomstou ze strany ostatních rozhodčích nechtěl být jmenován. Zmatený sudí mezitím rozsvítil červené vylučovací světlo odpovídající barvě povlaku Hynka Štichauera. Přitom ten se do žádné kolize nepřipletl.

Vzápětí vyrazil na věž Milan Špinka, vedoucí rozhodčích, a nastolil pořádek. K opakované jízdě, kterou možná poprvé v historii museli kvůli bezpečnosti přerušit lidé
z vnější, nakonec nastoupili všichni čtyři závodníci. Tentokrát vyšel start nejlépe Hynku Štichauerovi. Za jeho zády se usadil Antonín Galliani a Věroslav Kollert byl až třetí.

V nájezdu do druhé zatáčky však vedoucího Pardubáka nakopla díra. Už nebyl bohužel schopen situaci ustát. Přetočil se a šel k zemi stejně jako Antonín Galliani, který neváhal bleskově složit motocykl také. Tentokrát Jaroslav Hoskovec červená světla rozsvítil. Téměř současně s ním však i světlo odpovídající bílé barvě povlaku Věroslava Kollerta!

Protože liberecký závodník nebyl do kolize vůbec zapleten, jeho otec apeloval na zdravý rozum. Dočkal se však odpovědi, že má podat protest. Sepsal jej, vytáhl tisícovku a zamířil na věž. Naštěstí však ředitel jeho protest nepřijal. Řády totiž mají úžasnou Hlavu 22 jako vystřiženou ze slavného Hellerova románu. Proti rozhodnutí rozhodčího nejde protestovat. Naštěstí zasáhl opět Milan Špinka. A diskvalifikován byl Hynek Štichauer.


Každý soudný člověk si však musí položit otázku, co kdyby rozhodčí svou chybu nepřiznal. V tom případě by Věroslav Kollert platil za něco, co neudělal. I kdyby to vidělo milión lidí, přišel by o body. Takhle však opanoval opakovanou rozjížďku a vyrovnal bodový krok s neporaženým Martinem Málkem.

Martin Málek poražen až v Memoriálu
Antonín Galliani dojel ve dvanácté jízdě druhý, Hynek Štichauer byl vyloučen. Tím pádem oba ztratili definitivně kontakt s neporaženým duem Martin Málek a Věroslav Kollert. Jemu však na paty šlapali Patrik Linhart a Filip Šitera pouze s jednobodovým odstupem.

Plzeňák sice prohrál hned na úvod s Martinem Málkem. V rozjížďce s číslem sedm na něho odstartoval Antonín Galliani. Filip Šitera zkoušel útočit převážně venkem, avšak Pražan jej pokaždé stačil zavřít. Až v první zatáčce třetího kola byl Šiterův útok úspěšný. „Když chceš, tak předjedeš i tady,“ komentoval o chvilku později v depu svůj manévr. „Lepší by však bylo, kdybych odstartoval a byl tam první.“


Avšak ani v jedenácté jízdě se mu start nevyvedl dle představ. Do první zatáčky vjížděl jako první Patrik Linhart, jenž do té doby nepoznal hořkost porážky. Tentokrát jej však Filip Šitera objel už v prvním oblouku. Oba však měli po osmi bodech. A bylo jasné, že se o vítězi rozhodne mezi nimi, Martinem Málkem a Věroslavem Kollertem.

Rozhodující fázi bitvy o zlato začal nejlépe Martin Málek. Pomohla mu smůla Antonína Gallianiho. By stál připraven u pásky, startmaršál jej na pokyn z věže, odehnal. Jak se později pražský mladík svěřil mechanikům, řekl mu, že prý dvakrát najel do pásky. Oficiální verdikt Jaroslava Hoskovce však zněl překročení dvouminutového limitu.

Martin Málek vzápětí bez větších problémů porazil Adama Vandírka a Petra Babičku. Ve čtrnácté jízdě mu nahrál i Hynek Štichauer. Předchozí rána do hlavy mu prospěla, jak se po závodech v žertu vyjádřil pro magazín speedwayA-Z. A teď odstartoval před Patrikem Linhartem a už jej vůbec nepustil ke slovu.


V rozjížďce s číslem patnáct konečně Filipu Šiterovi vyšel start. Zametl před Věroslavem Kollertem a už pádil pro nejlehčeji získané tři body za celou neděli. Věroslav Kollert útočil. Jenže v nájezdu do druhé zatáčky druhého kola upadl. Bleskurychle vyskočil na nohy. Mohutný kopanec do mantinelu dal všem jasně na srozuměnou, že je s ním po zdravotní stránce vše v pořádku. Jeho ležící motocykl, kolem něhož museli ostatní závodníci ještě dvakrát projet, však nevadil rozhodčímu. Zkrátka a dobře, účinkování Jaroslava Hoskovce by mělo mít ještě dohru.

Jedno z rozuzlení detektivní zápletky chabařovického závodu padlo v sedmnácté jízdě. Krátce po vylétnutí pásky se vytvořilo pořadí Martin Málek, Patrik Linhart, Věroslav Kollert a Ladislav Kratochvíl. Za celá čtyři kola se nic nezměnilo a tak Martin Málek vyhrál i celý závod. Patrik Linhart už věděl, že půjde na stupně, zatímco Věroslav Kollert ne.

Na žádnou vavřínovou odměnu tentokrát nedosáhl ani Antonín Galliani. V rozjížďce s číslem osmnáct sice s vypětím všech sil odrazil všechny vytrvalé útoky Martina Vaculík, ale
celkem nasbíral jen devět bodů. V podobné situaci se vzápětí ocitl i Hynek Štichauer. V první zatáčce podjel Filipa Šiteru. Jenže průjezd druhým obloukem přinesl pád Michaela Gregora a Jaroslav Hoskovec tentokrát zareagoval bezchybně.

„Proč mi to zastavili?,“ lamentoval Hynek Štichauer skrz přilbu v obavách, že se mu podobný husarský kousek na účet Filipa Šitery už nepovede zopakovat. Jenže tentokrát odstartoval ještě rychleji a vedl už v nájezdu do první zatáčky. Ovšem na stupeň vítězů to bylo málo.

Filip Šitera byl tedy podruhé za odpoledne poražen, ale čekal jej stříbrný věnec. Spravil si však ještě chu v doplňkovém Memoriálu Jiřího Hurycha. V první zatáčce objel Patrika Linharta a pak už jej nikdo nechytil.

Slaňáci dále udávají tón stopětadvacítkám
Jen osm přítomných stopětadvacítkářů znovu přinutilo jury alternovat dramatický KO systém rozpisem dvou skupin se závěrečnými finálovými jízdami. Nic proti řádům, avšak opakovat třikrát stejné rozjížďky je přece jenom z úhlu pohledu obecenstva poněkud nudné. A to tím spíše, pakliže divák najde v zakoupeném programu zcela jinou tabulku jízd.


Skupinu A ovládli Roman Čejka a Pavel Pučko. V první jízdě proháněl úřadující mistr republiky svého soka tak dlouho, až jej ve druhé zatáčce druhého kola udolal. Vzápětí mu to však Roman Čejka vrátil ve stylu start – cíl. Start se mu povedl i v rozjížďce s číslem pět. Pavel Pučko navíc musel krátce po vylétnutí pásky překonat ještě Martina Wasyliwa.

Zato Radim Chod nenašel v béčku žádného přemožitele. Jeho tři vítězství byla naprosto jednoznačná, kdy vedl pole od vylétnutí pásky až k šachovnicové vlajce. Za jeho zády se dvakrát udržel Jaroslav Slavata. V závěrečné rozjížďce skupiny jej sice předjel Michal Dudek, leč na jeho finálovou účast to nemělo žádný vliv.

Michal Dudek si spravil chu triumfem v malém finále. Za něj se zavěsil Petr Vaic. Martin Wasyliw nebyl prozatím spokojen s novým motocyklem, přesto se však snažil vylepšit si třetí příčku. Jenže Plzeňák se nedal a nepustil čtrnáct tabulkových bodů ani na okamžik.

Velké finále přineslo především starostlivé pohledy na dráhu rozbrázděnou půllitry. Zatímco úvodní program stopětadvacítek se odbýval v hektickém tempu mezi kvalifikací a tréninkem velkých hochů, finálové jízdy se konaly v rámci hlavního klání. A rozhodující rozjížďka zahajovala závěrečnou sérii půllitrů.


Start vyšel nejlépe Radimu Chodovi. Za ním opouštěl rošt Roman Čejka. Pavel Pučko se musel nejprve na protilehlé rovince zbavit Jaroslava Slavaty. A pak se vrhnul do souboje se Slaňáky. Do druhého kola už najížděl před Romanem Čejkou. Jenže další zatáčka znamenala pro jeho stíhací jízdu stop.

Pražský závodník upadl a za ním jedoucí Roman Čejka se mu už nestačil vyhnout. Oba však z kolize vyvázli bez zdravotní újmy. Repete zvládl nejlépe opět Radim Chod, který tak letos poprvé v mistrovském klání porazil Romana Čejku. Sympatie si získal i Jaroslav Slavata. Po svíci na startu nezaváhal ani vteřinku. Vrátil se do sedla motocyklu a dokroužil ztracený závod až do konce, i když v něm teoreticky už nemohl nic získat.

Hlasy z depa
„Vůbec jsem to nečekal,“ netajil radost nad svým třetím patnáctibodovým maximem Martin Málek. „Jsem rád, že jsem přežil. Dráha byla docela dobré oraniště. Měl jsem i dost štěstí. Tondu vyloučili. S Filipem jsem jel hned první jízdu. A to byla ještě taková syrová dráha.“ Před zářijovým vyvrcholením juniorského šampionátu ve Mšeně vede Martin Málek o čtyři body. „Před závodem jsem měl strach,“ svěřil se. „Před Pardubicema jsem taky vedl a skončilo to fiaskem. Dneska jsem měl štěstí, dařily se mi starty a také to dobře jelo. Jsem rád, že se to povedlo. A poslední závod je ještě daleko. Hlavně to udržet.“

„Dobrý,“ jedním slovem zhodnotil své chabařovické účinkování Filip Šitera. „Akorát mě štve, že jsem nevyhrál. Stály za tím starty. S Martinem Málkem jsem to měl navíc dlouhý do první zatáčky. On šel z jedničky. Škoda, že tu jízdu s Hynkem zastavili. Ale nedá se nic dělat, takový to je.“ Nicméně bitva o celkové vítězství ještě nemusí být nadobro ztracena. „O titul se budu snažit,“ slíbil Filip Šitera. „Udělám pro něj všechno. Zkazil mi to ten defekt v Březolupech. Mohl jsem bejt blíž za ním. Ale takový jsou závody.“

„Jsem rád, že jsem byl na bedně,“ tvářil se spokojeně Patrik Linhart. „Nemám však z toho dobrej pocit. Nejel jsem na tý dráze ani v klidu, ani čistě. Ale radost z výsledku mám. Hurychův memoriál byl taky dobrej. Sice ten za mnou měl problémy, protože nevěděl, kudy pojedu. To jsem nevěděl ani já (smích). Když to ale shrnu, byla to hezká neděle. Až na ty zmatky.“

„Na nic,“ viděl své vystoupení Hynek Štichauer. „Mohl jsem bejt druhej. Škoda, že jsem spadl. Nejdřív jsem si myslel, že mi někdo najel do zadního kola. V depu mi však řekli, že jsem spadnul sám. Natáhla mě díra a já šel přes hák. Bolí mě bok a dal jsem si do hlavy. Už jsem ten pád ale potřeboval. Praštil jsem se do hlavy a pak jsi viděl ty dvě poslední jízdy, jak jsem pořádně jel (smích).“ V celkové klasifikaci je Hynek Štichauer třetí, když přeskočil Antonína Gallianiho. „Šampionát je asi v pytli,“ zhodnotil své vyhlídky pardubický junior. „Budu se však snažit. Teď je mi to však jedno. Hlavně, že jsem si zazávodil. Když se totiž soustředím na výsledek jsem ve stresu a nepovede se to.“

„V těch prvních třech jízdách nikdo nejel,“ komentoval Věroslav Kollert svá tradiční tři úvodní vítězství. „Pak začnu padat. A už mi to nevychází. Všechno mě bolí, jak může, takže jedu rychle domů.“

Kvalifikace:

  1.j 2.j 3.j 4.j
1. Adam Vandírek, Markéta 1.   1.  
2. Jan Markvart, Plzeň 2.   2.  
3. Petr Babička, Slaný 3.     1.
4. Patrik Doubek, Markéta   3.   2.
5. Ladislav Kratochvíl, Pardubice   2. F 3.
6. Michael Gregor, Markéta   1. 3. X

Hlavní závod:

1. Martin Málek, Březolupy 3 3 3 3 3 15
2. Filip Šitera, Plzeň 2 3 3 3 2 13
3. Patrik Linhart, Slaný 3 3 2 2 2 12
4. Hynek Štichauer, Pardubice 3 2 X 3 3 11
5. Věroslav Kollert, Liberec 3 3 3 F 1 10
6. Antonín Galliani, Markéta Praha 2 2 2 M 3 9
7. Martin Gavenda, Březolupy 2 2 2 2 1 9
8. Adam Vandírek, Markéta Praha 2 0 3 2 1 8
9. Martin Vaculík, Žarnovica (SK) F 1 1 3 2 7
10. Zdeněk Šuranský, Mšeno 1 F F 1 3 5
11. Patrik Doubek, Markéta Praha 1 2 2 0 0 5
12. Pavel Fuksa, Pardubice E 1 1 2 1 5
13. Michal Matula, Markéta Praha F E F 1 2 3
14. Petr Babička, Slaný 1 1 0 1 0 3
15. Ladislav Kratochvíl, Pardubice R 1 1 1 0 3
16. Jan Markvart, Plzeň F F 1 X – 1
17. Michael Gregor, Markéta Praha (res) X 0

Pozn.: Matyáš Hlaváček upadl v tréninku a byl s vykloubeným ramenem převezen do nemocnice. Jeho místo zaujal Ladislav Kratochvíl, Michael Gregor zůstal jediným náhradníkem.
Legenda: E – defekt, ex – diskvalifikace z jiného důvodu než postihují ostatní zkratky, F – pád, F/R – po pádu nenastoupil do další jízdy, L – přejetí vnitřní čáry oběma koly, M – diskvalifikace za dvě minuty, R – nedokončená rozjížďka bez zjevného důvodu, T – diskvalifikace za najetí do pásky, U – diskvalifikace za zavinění pádů jiných jezdců, X – diskvalifikace za zaviněný pád.

14. Memoriál Jiřího Hurycha:
1. Filip Šitera, Plzeň
2. Patrik Linhart, Slaný
3. Hynek Štichauer, Pardubice
4. Martin Málek, Březolupy
Pozn.: jediná finálová jízda čtveřice nejlepších z mistrovského závodu.

Průběžné pořadí šampionátu:

1.(1.) Martin Málek, Březolupy 8 15 9 15 15 62
2.(3.) Filip Šitera, Plzeň 9 11 14 11 13 58
3.(4.) Hynek Štichauer, Pardubice 7 12 15 11 11 56
4.(2.) Antonín Galliani, Markéta Praha 8 13 13 12 9 55
5.(5.) Patrik Linhart, Slaný 10 11 8 10 12 51
6.(6.) Věroslav Kollert, Liberec 9 9 6 12 10 46
7.(10.) Martin Gavenda, Březolupy 3 8 8 4 9 32
8.(9.) Martin Vaculík, Žarnovica (SK) 1 8 6 8 7 30
9.(7.) Matyáš Hlaváček, Mšeno 7 4 10 8 INJ 29
10.(8.) Michal Matula, Markéta Praha 4 8 5 7 3 27
11.(11.) Zdeněk Šuranský, Mšeno 2 5 7 4 5 23
12.(12.) Pavel Fuksa, Pardubice DNR 4 5 6 5 20
13.(16.) Adam Vandírek, Markéta Praha NQ 3 5 3 8 19
14.(13.) Tomáš Suchánek, Pardubice 14 14
15.(14.) Zdeněk Simota, Plzeň 14 14
16.(15.) Luboš Tomíček, Olymp Praha 14 14
17.(17.) Patrik Doubek, Markéta Praha NQ 2 3 3 5 13
18.(18.) Michael Gregor, Markéta Praha NQ 4 1 2 0 7
19.(19.) Jan Jaroš, Olymp Praha 7 7
20.(20.) Jan Markvart, Plzeň 0 0 0 4 1 5
21.(22.) Petr Babička, Slaný NQ NQ 1 DNR 3 4
22.(23.) Ladislav Kratochvíl, Pardubice 1 DNR 3 4
23.(21.) Matěj Kůs, Markéta Praha 2 1 3
24.(24.) Jakub Fabian, Markéta Praha NQ 1 1
NC Matěj Veselý, Slaný NQ Q-NS

Legenda: číslo v závorce za pořadím udává průběžnou pozici po předchozím závodě, NQ znamená nekvalifikoval se, DNR neabsolvoval ani jednu rozjížďku, Q-NS kvalifikoval se, ale do hlavního závodu nenastoupil, INJ zraněn v tréninku a NC neklasifikován.
Dosavadní podniky se uskutečnily ve Slaném, Praze, Pardubicích, Březolupech a Chabařovicích.
Do závěrečné klasifikace se stejně jako loni počítají všechny výsledky. V případě bodové rovnosti rozhoduje o pořadí lepší výsledek v posledním závodě.

M ČR 125 ccm:

skupina A    
1. Roman Čejka, Slaný 2 3 3 8
2. Pavel Pučko, Praha 3 2 2 7
3. Martin Wasyliw, Mšeno 1 – 1 2
4. Jakub Fencl, Praha F 1 0 1
 
skupina B    
1. Radim Chod, Slaný 3 3 3 9
2. Jaroslav Slavata, Praha 2 2 1 5
3. Michal Dudek, Slaný 1 1 2 4
4. Petr Vaic, Plzeň 0 F 0 0
 
malé finále    
1. Michal Dudek, Slaný    
2. Petr Vaic, Plzeň    
3. Martin Wasyliw, Mšeno    
4. Jakub Fencl, Praha    
 
finále    
1. Radim Chod, Slaný    
2. Roman Čejka, Slaný    
3. Jaroslav Slavata, Praha    
4. Pavel Pučko, Praha X  

Aktuální stav šampionátu:

1. Roman Čejka, Slaný 25 25 22 72
2. Radim Chod, Slaný 22 22 25 69
3. Jaroslav Slavata, Praha 20 20 20 60
4. Pavel Pučko, Praha 14 16 18 48
5. Michal Dudek, Slaný 16 10 16 42
6. Martin Wasyliw, Mšeno 18 12 12 42
7. Petr Vaic, Plzeň 12 14 14 40
8. Jiří Benda, Slaný 10 18 28
9. Jakub Fencl, Praha 10 10

Legenda: umístění v závěrečné klasifikaci se boduje 25-22-20-18-16-14-12-10-8-7-6-5-4-3-2-1 a do celkové klasifikace se počítá pět nejlepších výsledků.
Dosavadní závody se konaly v Plzni, v Pardubicích a v Chabařovicích.

Foto: Pavel Fišer (aparát Canon D Mark II)