Slovensko je novým soupeřem českého juniorského nároďáku

Pardubice – 28. července
V sobotu 15. srpna se vrátí na plochodrážní ovály také závody kategorie mistrovství světa. Stejně jako v případě národní evropské premiéry po prvním uvolnění přísných hygienických předpisů stane se tak v Pardubicích. Česká juniorská reprezentace bude bojovat o jedno postupové místo do finále v Holstedu s týmy Austrálie, Lotyšska a poprvé v historii vyjede do závodu této kategorie i tým Slovenska.


Tipujte:

Který tým postoupí z Pardubic do finále?

View Results

Loading ... Loading ...

Původně měl být tím čtvrtým týmem tým Švédska, jeho federace však přihlášku stáhla, vzhledem k tomu, že Švédsko bylo naší zemí označeno jako rizikové a byl požadován negativní test na covid. Stalo se tak vlastně jen pár hodin před tím, než bylo oznámeno, že tato povinnost pro severskou zemi u nás končí.

V pátek dopoledne tak hrozilo zrušení pardubického závodu, protože se třemi družstvy by nebyl hodný svého názvu. Usilovná diplomatická práce a vstřícnost Jakuba Zliechovce, šéfa slovenské ploché dráhy, přinesla nakonec pro mnoho nečekané řešení.

Do závodu v Pardubicích se dodatečně přihlásil tým Slovenska a lidé kolem ploché dráhy v této zemi mají právo být spokojeni se svoji prací. Patří mezi sedm zemí, které jsou schopny postavit tým v juniorských závodech mistrovství světa, což je v této zvláštní době skvělá zpráva.

MS juniorských družstev 2020:

15.8. semifinále Pardubice CZ vs. AUS vs. LAT vs. SK
5.9. finále Holsted PL vs. DK vs. GB vs. vítěz semifinále
Slovenští junioři na nástupu před červencovým šampionátem své země: zleva Rastislav Ciferský, Ján Mihálik, Jakub Valkovič a David Pacalaj

Foto: Eva Palánová