Hynek Štichauer v sobotu ještě nepojede

Pardubice – 8. září
Hynek Štichauer stále není schopný závodit. Dnes si stěžoval, že ve zraněné ruce stále nemá sílu. Proto se neobjeví v sobotním šampionátu dvojic v Divišově. Pardubický kouč sice jednal s Alešem Drymlem i Polákem Stanislawem Burzou, avšak nakonec se rozhodnul stáhnout Jaroslava Petráka. Jaromír Otruba se tak znovu ocitnul bez paráka.

Poslední závodící mohykán svitavské ploché dráhy musel postupně oželet slibně rozjeté alternativy s Romanem Čejkou, Lubošem Tomíčkem a Igorem Kononovem. Nakonec se dohodl s Jaroslavem Petrákem, ale nyní musí znovu řešit otázku chybějícího kolegy. Lubomír Vozár mu nabídl Tomáše Jůzu, jednání probíhají i se Zdeňkem Schneiderwindem mladším.

Oproti původním přihláškám, jenž měly uzávěrku přesně měsíc před sobotním závodem, došlo i k dalším změnám. Radek Fanta finalizoval dohodu se Zdeňkem Simotou, který tak dle původního záměru HBC fans nastoupí po boku Josefa France. Zraněného Romana Čejku v sestavě Miletic nahradí Polák Piotr Dym. Po rozchodu s Lubošem Tomíčkem budou barvy AK Markéta Praha hájit junioři Ondřej Veverka a Jiří Brummer.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)