Otruba Team bude poprvé bez cizince

Svitavy – 11. srpna
Už čtvrtým rokem nastoupí Jaromír Otruba se svým vlastním týmem do mistrovství republiky dvojic. Poslední závodní mohykán svitavské ploché dráhy doposud shodou okolností nastupoval se zahraničními kolegy. Po jeho boku postupně stanuli Holanďan Sjoerd Rozenberg, Slovák Rastislav Bandzi a Polák Krzysztof Nowacki. Trend představení zajímavých jezdeckých osobností českému publiku měl pokračovat i letos. Avšak pár hodin před půlnoční uzávěrkou přihlášek na letošní ročník, který se koná 11. září v Divišově, padl verdikt o českém jezdci.

Jaromír Otruba dlouho zvažoval různé alternativy, až se nakonec prosadila myšlenka oslovit Igora Kononova. Jenže ruský obojživelník střídající speedway a ledy se před pár dny zranil při tréninku na motokrosovém motocyklu.

Dalším adepty na místo v Otruba Teamu byli pardubičtí závodníci. Lubomír Vozár vyšel do boje Tomáše Suchánka s Hynkem Štichauerem, takže mohl uvolnit Jaroslava Petráka. Současný druhý muž průběžného pořadí přeboru jednotlivců/družstev bude s Jaromírem Otrubou bojovat o postup do hlavního klání v kvalifikaci.

Otruba Team v historii MR dvojic:

29.7.2007 Divišov Jaromír Otruba + Sjoerd Rozenberg 5. ve skupině B
27.9.2008 Březolupy Jaromír Otruba + Rastislav Bandzi 5. ve skupině B
8.8.2009 Liberec Jaromír Otruba + Krzysztof Nowacki 4. v kvalifikaci

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)