František Liebezeit staví ambiciózní tým

Jablonec nad Nisou – 12. srpna
By František Liebezeit definitivně pověsil závodní kombinézu na hřebík při slánském Memoriálu Antonína Vildeho v září 2007, čas od času usedne za řídítka plochodrážního motocyklu. Naposledy zmátl diváky po letošním semifinále mistrovství republiky jednotlivců v Liberci, protože na motocyklu Filipa Šitery nevypadal jako Filip Šitera, by produkoval pekelně rychlá kolečka. Letos už druhým rokem staví svůj tým pro mistrovství republiky dvojic, avšak magazínu speedwayA-Z prozradil, že v něm zůstane v roli kouče.

„Nechtěl jsem nic vymejšlet,“ odhalil svou filozofii při stavbě týmu. Už loni se v barvách jeho firmy DaK Moto objevil Filip Šitera. Ten zůstává i letos, nicméně jeho kolegou nebude Zdeněk Simota, ale Jan Jaroš.

„Je to tým na divišovskou dráhu,“ líčil František Liebezeit. „Honza Divišov umí a hlavně chce závodit. Je to ambiciózní tým.“ Přitom připustil, že padla i myšlenka na jeho další ostrý comeback.

„Filip chtěl, abych jel já,“ přiznal. „Ale to už ne, to by bylo o ničem. Rád se s ním svezu, ale jen na tréninku.“

Avšak vůbec není vyloučeno, že by František Liebezeit opět převedl své umění i širší veřejnosti. „V Liberci bych měl v září jet vloženou jízdu veteránů,“ řekl. „A pozvali mě i na sraz slánskejch‘ závodníků, že se tak pojede i nějakej‘ závod…“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)