Zítřejší Markéta Cup má okázalé aranžmá

Praha – 2. srpna
Zítřejší čtvrtý díl Markéta Cupu pod sponzorskou patronací firmy SMESTAV nabídne vskutku okázalou podívanou. Radek Smetana ve spolupráci se Zdeňkem Schneiderwindem zajistil nabitou startovní listinu. Oba zvou všechny na závod, který bude ozvučen a provázen komentářem, i občerstvení, jenž se bude nabízet zdarma. Zároveň upozorňují, že trénink začíná už o půl čtvrté a na opozdilce se nebude čekat. Závěrem proběhne zvláštní jízda o Cenu vydavatele magazínu speedwayA-Z, jejíž vítěz získá prémii jeden tisíc korun.

Se stopětadvacítkou se samozřejmě v podniku svého otce představí Ondřej Smetana. Kromě obvyklé společnosti Markéta Cupu nebude chybět slánský Michal Průcha, jenž své umění na miniovále přesvědčivě demonstroval v šampionátu republiky.

Ostrou závodní premiéru budou mít chabařovičtí Filip Šifalda a Jakub Pospíšil. Na pražskou dráhu se po dvouleté pauze od debutu při Shupa Cupu 2008 vrací mšenský František Klír. Nováčkem bude Martin Váňa, což je soused Ondřeje Smetany z Mořiny, který mu také půjčí svůj motocykl. V jednání je i další zápůjčka stroje Smetanových pro Eduarda Krčmáře, což však bude definitivně potvrzeno zítra. Dalšího debutanta slíbil dodat Zdeněk Schneiderwind.

Jak je při Markéta Cupu obvyklé, startovní čísla budou vylosována na místě. V duchu reglementů se hlavního závodu zúčastní borci starší deseti let, pro ostatní budou připraveny vložené jízdy.

Startovní listina:

Ondřej Smetana, Mšeno
Michal Škurla, Praha
Dominik Hinner, Praha
Lukáš Kovařík, Praha
Michal Průcha, Slaný
Michaela Krupičková, Liberec
Zdeněk Holub, Chabařovice
Patrik Mikel, Březolupy
David Štěrovský, Pardubice
Martin Váňa
Filip Šifalda, Chabařovice
Jakub Pospíšil, Chabařovice
František Klír, Mšeno