Ring je volný pro boj o průběžné vedení

Divišov – 29. července
Po třech odjetých kolech českého juniorského šampionátu v Pardubicích, Plzni a Liberci se na čele průběžné klasifikace hřeje Polák Slawomir Musielak se šesti body náskoku před Michaelem Hádkem. Jednadvacítky se však dostávají do zbrusu nové roviny, která slibuje v sobotu v Divišově zavázat aktuální stav pořádným uzlem. A to nejen kvůli škrtání jednoho nejhoršího výsledku.

Z klubů dorazilo celkem šestnáct přihlášek, takže není důvod vypisovat kvalifikaci. To by v současnosti nebylo zas až tak šokující překvapení. Nicméně v oné šestnáctce nefigurují ani Slawomir Musielak, ani Michael Hádek. Odhlédneme-li od škrtu nejhoršího výsledku přijede do Divišova jako průběžný leader Roman Čejka. Slánský borec má jeden bod k dobru na Michala Dudka a pět na Jana Holuba. Plzeňan je na tom ve skutečnosti mnohem lépe. Když mu už nyní škrtneme dva body za nepovedenou Plzeň, vede tabulku právě on.

Ve startovní listině hrají prim závodníci mladší jednadvaceti let. Právě pro ně je divišovský mítink nesmírně důležitý. Milan Špinka slíbil, že na základě jeho výsledku definitivně uzavře svou nominaci pro finále evropských družstev do devatenácti let, jenž je na programu v Divišově příští sobotu.

Dvaceti rozjížďkami a případnými rozjezdy juniorského závodu však pozítří podívaná neskončí. Fanoušci ze skupiny HBC fans připravili Memoriál Josefa Leifra. Stejně jako v předchozích případech půjde o nadstavbové klání skládající se ze dvou semifinálových jízd a malého a velkého finále.

Účast má jistou nejlepších sedm z republikového šampionátu, zatímco osmého doplní pořadatelé. Jejich podnik se svým sedmým ročníkem bez přerušení řadí mezi pouáky s nejdelší tradicí u nás. V Divišově se konal už v letech 2005 a 2006, avšak vůbec poprvé bude doprovázet závod mistrovství republiky juniorů.

Startovní listina:

1 Jiří Lang, Plzeň
2 Zdeněk Vrba, Praha
3 Stanislav Pouznar, Mšeno
4 Michal Dudek, Slaný
5 Václav Milík, Pardubice
6 Zdeněk Schneiderwind, Praha
7 Lukáš Hromádka, Březolupy
8 Ondřej Smetana, Mšeno
9 Jaroslav Hladký, Praha
10 Jiří Brummer, Praha
11 Jan Holub, Plzeň
12 Ondřej Veverka, Praha
13 Roman Čejka, Slaný
14 Jakub Fencl, Praha
15 René Vidner, Pardubice
16 Pavol Pučko, Praha

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II) a Milan Mach