Startovní listina a formát závodu se rodí za pochodu

Slaný – 9. července
Druhý prázdninový víkend je ve Slaném vyhrazen dvěstěpadesátkám. Zdejší stadión ožije premiérou Zlaté trofeje FIM. Dle posledních informací se závodit bude pouze v neděli, zatímco v sobotu odpoledne bude na programu pouze trénink. Pořadatelům došlo prozatím necelých dvacet přihlášek. Startovní čísla budou přidělena na místě a vše nasvědčuje, že se ke slovu dostane rozpis na pětadvacet jízd známý z přeboru jednotlivců/družstev. Domácímu publiku by se měli představit tři naši závodníci.

Závodní zkušenosti s dvěstěpadesátkou z nich má prozatím Eduard Krčmář, který se na nedělní závod připravuje dlouhodobě. Michal Průcha absolvoval ve čtvrtlitrech bezpočet tréninků, avšak jeho cesta na závody bude složitější. Rekreuje se totiž v jadranském Pořeči, kde ho dnes vyzvedne cestou ze své dovolené slánský startmaršál František Moulis mladší.

Otazník však visí nad startem Václava Milíka. Vše záleží, zda mu JRM Divišov dokáže včas připravit motocykl. Problémem však je nedostatek válců a samotný závodník nad otázkou po své účasti během včerejšího finále mistrovství republiky jednotlivců v Pardubicích jen krčil rameny.

Seznam účastníků:

Česká republika: Eduard Krčmář
  Michal Průcha
  Václav Milík?
 
Francie: Richard de Biasi
  Xavier Muratet
  Anthony Caldo
 
Německo: Christian Rinkenburger
  Mark Hofmann
  Andre Mochner
  Valentino Grobauer
  Steven Mauer
 
Itálie: Dario del Torre
  Michele Castagna
 
Nový Zéland: Anthony Knowles
 
Austrálie: Michael Navratil
 
Švédsko: Victor Palovaara
  Jacob Thorsell

Foto: Antonín Škach