Češi změří na ledě své síly s Poláky

Opole – 16. ledna
Synonymem evropského závodění na šroubcích není jen série Drift-On-Ice. Ostatně i její tvůrce Ronny Weis se v novém roce vypravil za velkou louži. V Elmiře v americkém státě New York skončil třetí. Ke slovu se však dostávají rovněž polská kluziště. Jako první příští sobotu Opole, kde se hlavním tahákem stane test match Polsko vs. Česká republika.

 

Lukáš Hromádka nebude na opolském ledě nováčkem
Lukáš Hromádka nebude na opolském ledě nováčkem

Se svým šestnáctým ročníkem je Opolska gala žužla na lodzie již tradiční zimní událostí. To samé platí i pro její charitativní poslání, protože její výtěžek je věnován na léčbu či rehabilitaci dětí se zdravotními problémy. Letos se pomoc dostane tříletému Piotrusu Swiercovi.

Diváky čeká tradičně bohatý program garantující skvělou zábavu. Spatří ukázky krasobruslení i krocení motokár i rallye automobilů. Následovat bude druhý ročník polského šampionátu stopětadvacítek na ledě a nakonec i test match domácích s Čechy.

Jen naplánován na osm rozjížděk plus případný rozjezd, dojde-li k rovnosti bodů. České barvy bude hájit Lukáš Hromádka, jenž je již zkušeným rutinérem opolské haly a jeho kopřivnický kolega Jan Macek. Za parťáky budou mít pardubické duo Patrik Mikel a Jaroslav Petrák, jenž nahradí Vladimíra Višvádera, který se včera ze své účasti omluvil.

Polsko vs. Česká republika na šroubcích v Opole, sobota 25. ledna 17:00:

Česká republika: 1 Lukáš Hromádka (Kopřivnice), 2 Patrik Mikel (Pardubice), 3 Jan Macek (Kopřivnice), 4 Jaroslav Petrák (Pardubice)
Polsko: 5 Wojciech Lisiecki, 6 Dawid Wiwatowski, 7 Wlodzimierz Lisiecki, 8 Marcin Sekula
Opolská hala nabídne opět skvělou show
Opolská hala nabídne opět skvělou show

Foto: Mirek Horáček