Zájem neutuchá a odpoledne přestalo pršet

Březolupy – 2. června
Úvodní dvě kola přeboru jednotlivců/družstev daly jasně najevo, že na českých oválech je konečně seriál dávající závodní příležitost každému, kdo chce skutečně jezdit. Zájem závodníků neutuchá ani pro další kolo, které je na programu v sobotu odpoledne v Březolupech. Svou roli hraje i počasí, nicméně Josef Mizera, březolupský předseda, posílá do světa už kapánek optimističtější zprávy.

Startovní listina, která se uzavírá přesně dvaasedmdesát hodin před začátkem každého závodu, čítá celkem osmnáct jmen. Proto přijde ke slovu rozpis pro dvacet borců, přičemž na startu každé z pětadvaceti jízd budou stát čtyři. Dvě zbývající místa je stále možné doplnit případnými dalšími zájemci.

Z plochodrážníků, kteří se přeborového klání účastní pravidelně, bude chybět Jan Holub. Plzeňský junior totiž zamíří do polské Rawicze na semifinále mistrovství Evropy do devatenácti let. Trio Martin Gavenda, Martin Málek a Jaroslav Petrák, jež v průběžné klasifikaci dělí pouhé dva body, ovšem na návsi moravské vesnice uvidíme.

By se šampionát vyvinul genezí tříčlenných družstev, ustupuje klasifikace týmů přece jen do pozadí. Manažeři mají sice jakousi možnost taktizovat, avšak myšlenka individuálního klání nabrala vrch. Na kolektivní bázi lze v sobotu favorizovat domácí. Březolupy se dělí o stejný počet tabulkových bodů s Pardubicemi. Avšak Vladimír Višváder, jenž je zárukou východočeského výsledku, bude o víkendu závodit při cross country v Rakousku.

Čáp, který se v úterý brodil vodou na březolupském ovále, vyděsil nejen nešikovné milence nepoužívající prezervativ či jinou antikoncepci. A to tím spíše, byly-li v mezičase zrušeny dvě extraligy.

Josef Mizera dnes pořídil nový snímek své dráhy. „Voda nám bohužel přibývá a neodtéká,“ hlásí z poslední výspy plochodrážního sportu na Moravě. „Nicméně dnes asi ve dvě pršet přestalo, takže zítra budeme odčerpávat. Do soboty budeme dělat všechno pro to, aby se závod uskutečnil.“

Předpověď počasí je vůči březolupským pořadatelům milosrdná. Deště odtáhly do Čech a o víkendu bychom údajně měli vidět na obloze i sluníčko. „Konečné rozhodnutí padne nejdříve v pátek večer, respektive v sobotu dopoledne, abychom v případě nepřízně všem podali včas zprávu,“ komentuje povětrnostní situaci Josef Mizera.

Startovní listina:

1 Martin Málek, Březolupy
2 Martin Gavenda, Březolupy
3 Jiří Lang, Plzeň
4 Jiří Vonásek, Plzeň
5 Jaromír Otruba, Plzeň
6 Pavol Pučko, Praha
7 Jakub Fencl, Praha
8 Jaroslav Hladký, Praha
9 Jiří Brummer, Praha
10 Zdeněk Vrba, Praha
11 René Vidner, Pardubice
12 Jaroslav Petrák, Pardubice
13 Luboš Velinský, Pardubice
14
15 Ondřej Veverka, Praha
16 Michal Dudek, Slaný
17 Roman Čejka, Slaný
18 Krzysztof Nowacki, Slaný (PL – ACCR)
19
20 Zdeněk Schneiderwind ml., Praha

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II) a Josef Mizera