Ostrou závodní sezónu ukončí kolibříci

Divišov – 24. října
Den české státnosti nepoutá letos tolik pozornosti jako loni, kdy jsme slavili stoleté výroční republiky. Pro řadu lidí půjde o lákavou šanci prodloužit si víkend. Navíc děti mají prázdniny. Ty, které závodí v seriálu PRO-TEC Speedway Mini Cup, prožijí příští pondělí v Divišově. Pohárový seriál plochodrážních stopětadvacítek zde vyvrcholí svým šestnáctým dílem. Dojde i na zvláštní jízdy o ceny od magazínu speedwayA-Z a poté v klubovně proběhne slavnostní vyhlášení soutěže s předáním cen.

 

Vojtěch Šachl (modrá) a Jaroslav Vaníček (červená) mají v poháru svá místa jistá, ale jejich souboj na snímku dobře dokumentuje nasazení kolibříků

PRO-TEC Speedway Mini Cup prodlužuje českou závodní sezónu až do konce října prakticky již standardně. A právě zkušenosti z předchozích let naznačují, že volné dny jsou tím správným katalyzátorem závodnického zájmu. Nejsou žádné signály, které by svědčily, že v pondělí tomu bude naopak.

Svůj primát, v seriálu již druhý v řadě, má již jistý Jaroslav Vaníček. Stejně nezpochybnitelné je i druhé místo Vojtěcha Šachla. O bronz se bude přetahovat dvojice stále se lepšících Adamů, tedy Bednář a Nejezchleba. V současné době je mezi nimi rozdíl třech bodů.

Věcné ceny od naší redakce: menší vlevo pro jízdu o Pohárek Toničky Škachové, větší vpravo pro Cenu speedwayA-Z

Na nejmenší z třech divišovských tratí, o níž Zdeněk Schneiderwind při nedělních závodech uvažoval jako o volbě pro poslední letošní mítink stopětadvacítek, se dozajista strhnou úchvatné boje. Ty jsou ostatně charakteristickým rysem každého mítinku kolibříků. V pondělí však budou pokračovat i po skončení finále A.

Formule Ceny speedwayA-Z bude stanovena přímo na místě dle momentální situace. Jistý je však pohár a tisícovka v hotovosti pro vítěze. Protože se do financování zapojil i Karel Herman, peněženku si budou moci nachystat i další dva v cíli. Náš skvělý fotograf si navíc připravil skvělé překvapení pro nejlepší závodníky soutěže. Trojice, možná čtveřice nejmladších závodníků se utká o malý Pohárek Toničky Škachové.

Závody vypsané redakcí magazínu speedwayA-Z pro pondělní PRO-TEC Speedway Mini Cup v Divišově:

Cena speedwayA-Z: nadstavbový podnik hlavního klání s finále pro tři nejlepší; vítěz získá pohár a prémii Kč 1000,-, druhý Kč 600,- a třetí Kč 400,-
Pohárek Toničky Škachové: jízda pro tři, případně čtyři nejmladší závodníky; vítěz získá pohár

Foto: Karel Herman a Eva Palánová