Česká svodka 2010 – 4

UK, Polsko, Rakousko, Belgie
Tým Redcar hostil 8. dubna celek Birminghamu v Premier Trophy,hosté vyhráli lehce 37:53, za domácí získal Tomáš Suchánek šest bodů a dva bonusy. Ten samý den se jelo i v Sheffieldu, kam přijelo mužstvo Scuthorpe a odvezlo si prohru 49:43, Josef Franc vyjel pro domácí tým šest bodů a bonus. Celek Lakeside přivítal 9. dubna v Elite League tým Coventry a zvítězil 59:32, u hostů získal Filip Šitera jeden bod.

V Premier Trophy byl na programu duel Somerset vs. King‘s Lynn, závod skončil těsným vítězstvím domácích 46:44, za hosty Tomáš Topinka vyjel osm bodů a bonus.

Další utkání se odjelo v Edinburgu, kam přijel Berwick a odvezl si debakl 65:25, u poražených získal Adrian Rymel bod a Michal Makovský bodů šest.

Na druhý den si oba celky vyměnili pořadatelství a jezdci Berwicku se oklepali z včerejší porážky a vyhráli 48:42, Adrian Rymel udělal třináct bodů s bonusem a Michal Makovský jedenáct bodů.

Remízou skončilo sobotní utkání Elite League mezi mužstvy Eastbourne a Ipswich, ke skóre 45:45 pomohl domácím Lukáš Dryml šesti body.

V sobotu 10. dubna se odjelo utkání Premier Trophy Stoke vs. Sheffield, u domácích získal Hynek Štichauer jedenáct bodů a bonus, za soupeře bodoval Josef Franc osmi body a bonusem, match skončil 49:44.

Na dráhu do Glasgowa v neděli zavítal tým Berwicku a podlehl 58:35, za hosty získal Adrian Rymel třináct bodů a Michal Makovský sedm bodů.

Pondělí 12. dubna bylo vyhrazeno pro Elite League v prvním utkání celek Coventry hostil jezdce Poole, domácím se nedařilo a podlehli 39 – 54, Filip Šitera vyšel v tomto závodě naprázdno.

Druhé pondělní utkání se odbylo na dráze Belle Vue, kam přijelo Eastbourne, domácí zvítězili 59:36, u hostů získal Lukáš Dryml jeden bod.

14. dubna se jelo v soutěži Premier Trophy utkání King‘s Lynn vs.Newport, domácí celek lehce vyhrál 58:34 a pomohl jim k tomu Tomáš Topinka třinácti body a dvěma bonusy.

V dalším utkání si pro těžkou porážku do Birminghamu přijel tým Stoke, utkání skončilo 65:29, u hostů získal Hynek Štichauer čtyři body a dva bonusy.

Ve čtvrtek bylo na programu v Elite League střetnutí Ipswiche a Eastbourne, domácí uhájili svoji tvrz a zvítězili 49:43, za hosty vyjel Lukáš Dryml pět bodů a bonus.

Vítězstvím domácích 51:44 skončilo utkání Redcaru a Stoke v Premier Trophy, za domácí získal Tomáš Suchánek čtyři body a dva bonusy, u hostů vyjel Hynek Štichauer také čtyři body a jako host Michal Makovský bodů patnáct.

Další duel se odjel v Sheffieldu kde zavítal Birmingham a odvezl si vítězství 41:52, domácím nepomohlo ani sedm bodů Josefa France.

V sobotu 17. dubna si Eastbourne pozvalo tým Coventry, k výhře 50:40 domácím pomohl Lukáš Dryml pěti body, za hosty nestartoval Filip Šitera který se nedostal včas na Ostrovy kvůli přerušené letecké dopravě a nakonec se musel vydat se za kanál La Manche autem.

Další tři závody se jely v sobotu v Premier Trophy, Stoke jelo s Birminghamem a dostalo naloženo 32:60, Hynek Štichauer připsal domácím devět bodů.

Rye House se utkalo s King‘s Lynn a uhájilo domácí dráhu, stínem závodu bylo zranění Tomáše Topinky, kterýsi ve své druhé jízdě zlomil lýtkovou kost, závod skončil 48:42 a Tomáš měl jeden bod za svou první jízdu.

V posledním závodě s českou účastí se potkaly na dráze Berwick a Glasgow, domácí zvítězili 52:39 a hlavní podíl na tom má Michal Makovský ze ziskem patnácti bodů a bonusu a Josef Franc, který měl bodů čtrnáct.

Den před naší extraligou Lukáš Dryml startoval v utkání Elite League Wolverhampton vs. Eastbourne a vyjel šest bodů a bonus, duel skončil těsně 46:44, po závodech musel Lukáš cestovat na Markétu autem, aby stihl utkání s Olympem.

V Polsku se odjelo nekompletní první kolo tamních ligových soutěží a pak k vůli státnímu smutku na devět dní ustalo závodění, odnesla to dvě ligová kola a další národní mítinky.

V prvním kolo extraligy 5. dubna se utkal Tarnów a Zielona Góra, domácí lehce vyhráli 50:28 a pomohl jim k tomu Martin Vaculík devíti body.

V první lize se střetly celky Gniezna a Gdaňska, po vyrovnaném boji utkání skončilo 47:43, za hosty Matěj Kůs tři body ve třech jízdách.

Krosno hostilo ve druhé lize tým Lublinu a vyhrálo 22:37, když utkání bylo po deseti jízdách ukončeno k vůli počasí, za domácí vyjel Josef Franc pět bodů a za hosty Michael Hádek dva body ve dvou jízdách.

V pátek 9. dubna se odjel sparing Gdaňska a Zielonej Góry, duel skončil smírně 45:45, za domácí Matěj Kůs osm bodů a dva bonusy.

Rakouský Natschbach pořádal 10. dubna mítink Alpe Adria Trophy, ve kterém zvítězil maďarský jezdec Lázslo Szatmári, z našich borců byl čtvrtý Martin Málek za devět bodů, devátý Václav Milík a dvanáctý Martin Gavenda, oba měli šest bodů. Stínem závodu je zlomená klíční kost Vaška Milíka.

V neděli 18.dubna se konaly v belgickém Heusden – Zolder mezinárodní klubové závody, kubatury do 125 ccm se zúčastnila liberecká závodnice Michaela Krupičková a obsadila mezi holandskými jezdci třetí místo.