Juniorská reprezentace má na programu další přípravu

Pardubice – 16. dubna
Sofistikovaný systém přípravy české juniorské reprezentace letos zahrnuje také účast v jihoslovanské juniorské lize. Jako ovšem ukázala úvodní dvě kola v Goričanu a Lendavě, přídavné jméno juniorská je v případě této soutěže brát s nadhledem. Český nároďák se do akce dostane opět v neděli odpoledne, kdy do Svítkova zavítají Slovinci.

Termíny českých startů mají svou logiku. Na konci března šlo o rozjetí před začátkem sezóny. V neděli půjde o vítanou oživení před úvodními koly juniorského mistrovství světa. Závod s Chorvaty je předběžně plánován do Divišova těsně před evropským finále juniorských družstev do devatenácti let.

Utkání sedmičlenných týmů se jede na patnáct rozjížděk, přičemž dvě poslední jsou nominační dle předchozích individuálních výsledků. Manažeři nemají příliš mnoho možností taktizovat. „Chorvaté a Slovinci chtějí, aby to nebylo moc složité,“ vysvětluje Milan Špinka. „Proto tam není ani taktická rezerva, ani žolík.“

Manažer české reprezentace povede svůj tým také v neděli v Pardubicích. A snaha zachovat si určitý strategický prostor lze vystopovat za nasazením nejzkušenějšího Michaela Hádka na post náhradníka.

Startovní listina:

Slovinsko: 1 Aleš Kraljič
  2 Ladislav Vida
  3 Samo Kukovica
  4 Beno Lipnik
  5 Matič Voldrih
  6 Nejc Malešič
  7 Aljoša Remih
 
Česká republika: 9 Jan Holub
  10 René Vidner
  11 Michal Dudek
  12 Roman Čejka
  13 Jakub Fencl
  14 Pavol Pučko
  15 Michael Hádek

Foto: Milan Špinka