VV SPD rozdělil finanční prostředky na reprezentaci

Praha – 22. května
Na svém zasedání minulé pondělí projednával VV SPD rozdělení prostředků na státní reprezentaci pro letošní rok. Po zapracování sedmi pozměňovacích materiálů získal materiál konečnou podobu.

Šestice závodníků, která oblékne reprezentační vestu ve světovém poháru družstev obdrží po 50 tisících. Jejich jména budou jasná po finále českého šampionátu ve Mšeně.

Za mistrovství světa na dlouhé dráze získá Zdeněk Schneiderwind 100 tisíc, Antonín Šváb 80 tisíc, Pavel Ondrašík a Jaroslav Pták po 50 tisících. Antonín Šváb navíc jako jediný získal padesátitisícovou prémii vypsanou pro závodníky, kteří se kvalifikují do finálové části. V mistrovství Evropy je příspěvek výhradně vázán na postup do finále a činí 50 tisíc pro každého českého finalistu.

Antonín Klatovský dostal za ledovou dráhu 110 tisíc, Jan Pecina a Jan Klatovský po 50 tisících a Josef Šiška 30 tisíc.

Reprezentanti v evropském šampionátu jednotlivců, Bohumil Brhel, Aleš a Lukáš Drymlovi, Marián Jirout a Tomáš Suchánek, inkasují po 50 tisících. VV SPD si vyhradil právo, že tyto sumy mohou být upraveny na základě postupu do finále. 50 tisíc získal každý z národního tria pro mistrovství Evropy dvojic, tedy Bohumil Brhel, Aleš Dryml a Lukáš Dryml.

Tradičně nejvíc jmen při rozdělování peněžního koláče reprezentačních prostředků najdeme na juniorské úrovni. Po 50 tisících si odnesou Tomáš Suchánek, Zdeněk Simota a Luboš Tomíček. Věroslav Kollert, jenž se na seznam vyplácených dostal dodatečně na základě letošních výsledků, Patrik Linhart, Martin Málek, Filip Šitera a Hynek Štichauer získají po 30 tisících.

Řídící orgán pamatoval také na manažerský tým reprezentace. Josef Laštovka a Milan Špinka obdrží na úhradu cestovních nákladů spojených se svou funkcí po 50 tisících, Antonín Klatovský 20 tisíc.