František Liebezeit věří v sobotní dohodu

Bedřichov – 27. května
Gentlemanská dohoda mezi Rudolfem Greplem, předsedou PDK Mšeno, Antonínem Kasperem starším a Františkem Liebezeitem o uvolnění někdejšího jezdícího kapitána výměnou za jeho služby do konce sezóny zatím ještě zřejmě nedojde svého naplnění ani ve Svitavách, ani v Březolupech. Jak však magazínu speedwayA-Z řekl František Liebezeit, v sobotu by právě ve Svitavách mohlo padnout definitivní rozuzlení.

„Dohoda s panem Greplem se rýsuje,“ doufá František Liebezeit, který by chtěl závodit jako volný jezdec. „Výboři ho však blokují, že když nechci jet ve Mšeně, a nejedu jinde. Snad to ale projde, když se Mšenem podepíšu do konce sezóny smlouvu. V opačném případě budu muset tuhle sezónu vypustit, aby na mě Mšeno ztratilo nárok a jet zase až příští sezónu. Pan Grepl jede v sobotu do Svitav, takže tam bychom se měli domluvit.“

Taková dohoda by samozřejmě byla ku prospěchu nejen obou zúčastněných stran. Česká plochá dráha rozhodně není v pozici, aby si mohla dovolit podobnými naschvály ztrácet dobré závodníky.

Foto: Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)