První liga míří na východ

Svitavy a Březolupy – 26. května
O víkendu pokračuje první liga dvěma závody na východních stadiónech naší republiky. V sobotu jsou na programu Svitavy, zatímco o den později se pojede v Březolupech. Podle zpráv o sestavách, které magazín speedwayA-Z zjistil, nás opět čeká dramatická podívaná.

Pardubice postaví na oba dny stejnou sestavu. Řečeno slovy kouče Františka Kaliny pojedou v ní Jaroslav Petrák a mladíci. Tomáš Suchánek odjel do Anglie, ale i tak budou v týmu čtyři další junioři Hynek Štichauer, Filip Šitera, Matyáš Hlaváček a také Pavel Fuksa. Ten v roli náhradníka projde svou ligovou premiérou.

O něco složitější s podobou družstva to budou mít Březolupy. Zatímco v Praze manažer Lubomír Vozár jednoho závodníka postrádal, nyní jich má rázem dost. Po aprílové nehodě na cestovním motocyklu se totiž na ovály vrací Miroslav Fencl. Včera navštívil juniorský šampionát v Praze a potvrdil, že ho už svrbí ruce. Ve Svitavách se však neobjeví Martin Málek, jenž jde na pohřeb své babičky. Nový leader juniorského šampionátu tak nastoupí až v Březolupech.. A tak bude jeden ze sobotní březolupské sestavy ven. A protože se pojede na moravské půdě, s největší pravděpodobností to bude některý ze Slaňáků.

Tým bude měnit také Antonín Kasper. Vše má v rukou Adrian Rymel. Ten kvůli lize
v Berwicku nemůže závodit v sobotu, avšak druhý den by měl Březolupy stihnout. Zbytek sestavy je obvyklý. Ve Svitavách by měl být náhradníkem místní Jaromír Otruba, který se dočkal příležitosti prokázat svá odvážná tvrzení na stránkách místního tisku v praxi. Avšak v jednání je také účast Františka Liebezeita. Někdejší ikona Mšena chce, aby jej klub uvolnil jako volného jezdce. Pokud mu středočeský výbor vyhoví, chtěl by jeho vestu oblékat v ligových kláních až do konce sezóny.

Pražská Markéta přišla včera díky nešastnému pádu o Matěje Kůse. Otazník visí také nad Jakubem Fabianem, jenž při pádu v devatenácté jízdě utrpěl otřes mozku a odřeniny. Možnosti Vladimíra Kováře se tak smrskly na pět jmen.

Viděno z úhlu pohledu předpokládaných sestav, ani čtvrté a páté kolo zřejmě nikterak nevybočí z obvyklého dramatického prvoligového rámce. Svým posunem východním směrem navíc dá možnost vidět kvalitní podniky i divákům na Moravě. Navíc plánovaná účast Adriana Rymela v Březolupech by mohla přilákat zástupy jeho skalních příznivců.

Jak zřejmě nastoupí:

Pardubice Svitavy Jaroslav Petrák, Matyáš Hlaváček, Hynek Štichauer, Filip Šitera, náhradník Pavel Fuksa
  Březolupy stejná sestava
 
Březolupy Svitavy Vladimír Višváder, Patrik Linhart, Martin Gavenda, Miroslav Fencl, Jan Hlačina
  Březolupy Martin Málek, Vladimír Višváder, Martin Gavenda, Patrik Linhart?, Miroslav Fencl?, Jan Hlačina?
 
Mšeno Svitavy Věroslav Kollert, Karel Průša, Jakub Hejral, Zdeněk Šuranský, náhradník Jaromír Otruba, František Liebezeit?
  Březolupy Adrian Rymel, Věroslav Kollert, Jakub Hejral, Karel Průša, náhradník Zdeněk Šuranský, František Liebezeit?
 
Praha Svitavy Antonín Galliani, Michal Matula, Adam Vandírek, Michael Gregor, Patrik Doubek
  Březolupy stejná sestava

Foto: Pavel Fišer a Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)