Drama bude gradovat v závěrečných sériích

Pardubice – 6. srpna
Loni to vypadalo s šampionátem do devatenácti let dost bledě. O titul bojovalo pouhých deset závodníků a nad všemi čněl Matěj Kůs. Zítra v Pardubicích by se však mělo potkat už patnáct borců. Úlohu papírového favorita by měl plnit Martin Vaculík, ovšem smečka pronásledovatelů sluje vyrovnaností. A oleje pod kotel večerního dramatu přililo i rozlosování.

To bylo záměrně vytvořeno dle žebříčku zohledňující pořadí v jednadvacítkách. Jezdci ze sousedství průběžné klasifikace se totiž setkají v závěrečných jízdách. Systém šampionátu na jeden jediný závod nahrává strategii hop nebo trop, protože každý ztracený bod může znamenat skutečně mnoho.

Ve Svítkově bude k vidění opravdu hodně. Boj o krále devatenáctek bude prodloužen o nadstavbové klání o Cenu Jiřího Marxe. Vzpomínkového klání na závodníka, který tragicky zahynul na ovále v Březolupech před devatenácti lety, se zúčastní prvních sedm z hlavního závodu a další jeden dle výběru organizátorů.

Kromě toho se v akci představí i stopětadvacítky. V šestém klání se hlavní porce pozornosti bude upírat na Jaroslava Hladkého, který na Daniela Hádka nasbíral už sedm bodů náskoku.

Mistrovství republiky do 19 let:

1 Jiří Lang, Plzeň
2 Václav Milík, Pardubice
3 Ondřej Veverka, Praha
4 Martin Vaculík, Slaný (SK – ACCR)
5 Pavel Pučko, Praha
6 Jakub Fencl, Praha
7 René Vidner, Pardubice
8 Jaroslav Hladký, Praha
9 Lukáš Hromádka, Březolupy
10 Jiří Brummer, Praha
11 Jan Holub, Plzeň
12 Roman Čejka, Slaný
13 Michal Dudek, Slaný
14 Michael Hádek, Plzeň
15 Miroslav Horák, Mšeno
16 dodatečně

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Jaroslav Hladký, Praha
2 Daniel Hádek, Plzeň
3 Michal Průcha, Slaný
4 Dominik Hinner, Praha
5 Michal Škurla, Praha
6 Zdeněk Vitmann, Slaný
7 David Štěrovský, Pardubice
8 Richard Geyer, D
9 Zdeněk Vrba, Praha
10 Ondřej Smetana, Mšeno