Sezóna 2019 je nalinkována

Pardubice – 17. listopadu
Dopolední jednání sportovní komise ploché dráhy a pořadatelů závodů na svítkovském stadiónu určilo směřování sportu levých zatáček. První liga byla potvrzena v dříve dohodnutých intencích, extraligu v její současné podobě zachránil poslepovaný čtvrtý celek. Jednotlivci budou mít jen trojdílné finále stejně jako junioři, po roční pauze se na scénu vrací samostatný závod mistrovství republiky na dlouhé dráze. Zato filozofie přeboru, dle níž se může přihlásit každý závodník a řídící orgán vymyslí adekvátní rozpis jízd, dostala poněkud za uši.

 

V extralize bude za soupeře Pardubicím, Praze a Slanému čtvrtý celek, do něhož dodají závodníky Žarnovica, Praha a v případě vhodné personální konstelace také Pardubice. Všechno by ovšem mělo být finalizováno do konce příštího týdne po jednání v klubech, jehož se tato koalice týká.

O domácí prostředí celku by se postarala Žarnovica, která by své extraligové závody pořádala v květnu a zkraje září. Jeden pražský mítink opět uspořádá Kopřivnice, která poslední srpnový den bude dějištěm mistrovství republiky dvojic.

Finále jednotlivců uvidí postupně Praha, Plzeň, aby nakonec šampión odjel opět v půli října z Březolup. Jasné jsou tři mítinky české juniorky, zatímco pro mistrovství republiky družstev se stále hledá. Mistrovství republiky na dlouhé dráze bude v Mariánských Lázních ještě před světovou kvalifikací.

Přebor bude vypisován maximálně pro šestnáct závodníků. Prvních dvanáct závodníků průběžné klasifikace bude mít účast garantovanou, a pakliže by se přihlásilo více než šestnáct borců, vypsala by se pro ně kvalifikace. V době, kdy z nižších kubatur přichází noví závodníci a juniorský šampionát má daleko do celoročního seriálu, se restrikce přeboru nejeví jako nikterak moudré.

Další informace magazín o sezóně 2019 magazín speedwayA-Z přinese po jejich oficiálním zveřejnění.

Éra rekordních startovních listin v přeboru jsou pro příští rok pasé

Foto: Karel Herman