Češi a Slováci v akci 270

Byl to týden nesmírně nabitý událostmi. A kdo z Čechů nebo Slováků nevyužil příležitosti, aby v jeho posledních čtyřech dnes navštívil alespoň jeden z šesti plochodrážních mítinků servírovaných naším kalendářem, mohl jedině litovat. Závody v Pardubicích, Svitavách, Kostěnicích a Žarnovici dozajista nabídly podívanou umocněnou o to víc, že po zítřejším PRO-TEC Speedway Mini Cupu nás čeká dlouhý červencový půst. V akci byli i dvěstěpadesátkaři a pochopitelně finalisté evropského šampionátu na travnaté dráze, který našim barvám přinesl skvělé úspěchy. Nicméně dnešní tradiční kompilace magazínu speedwayA-Z bude přece jen z těch skromnějších a zavede vás do Švédska, Německa a Anglie.

 

Pódium v Diedenbergenu

Polské ligy si vybírají červencovou přestávku, ovšem švédská Elitserien se jede dál a v úterý již měla na programu své osmé kolo. Indianerna Kumla doma těsně podlehla Vetlandě 44:46. Václav Milík byl se svými deseti body a jedním bonusem (2 3 2 1 2) bodově nejúspěšnějším domácím závodníkem.

Jaroslav Petrák nestartoval ve Svitavách, protože se přidal k výpravě Hynka Štichauera do Francie – a při čekání na pouťák v Marmande došlo i na pláž

Zdeněk Holub po páteční první lize ve Svitavách rychle spolu s Ondřejem Smetanou a Michalem Škurlou naložil své propriety do klubové dodávky a pospíchal do Prahy, protože již v sobotu jej čekala cesta do Diedenbergenu. Místní White Tigers porazili v bundeslize jeho Stralsund 44:40 a sám pražský závodník přispěl sedmi body se třemi bonusy (0 2 1 1 3).

Včera Newcastle hostil Workington ve čtvrtfinálovém duelu KO Cupu britského Championhsip. Prohrál 40:50, přičemž Matěj Kůs skóroval devíti body (3 3 3 0 0).

Foto: Zdeněk Holub st. a Tomáš Suchánek