Češi a Slováci v akci 268

Minulý týden nabídnul na našich oválech opět skvělou dávku emocí. Středeční extraliga ve Slaném nemohla nechat v klidu ani toho největšího škarohlída, skvělé momenty nabídla i plzeňská juniorská Evropa a o dvojici včerejších závodů v Chabařovicích ani nemluvě. Do toho dorazily skvělé zprávy z Bielefeldu o výsledcích českých reprezentantů v challenge o dlouhodrážní finále světového šampionátu pro rok 2019. Ani pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z o výkonech Čechů a Slováků za hranicemi nebude rozhodně fádní. Zavede vás na ligová kolbiště ve Švédsku a Anglii, holandskou a německou trávu, slovinský pouťák, ale rovněž na fotbalový turnaj do středočeské Mořiny.

 

Tým Doleva skončil v mořinském turnaji jedenáctý

Dnešní procházka startuje tradičně ve Švédsku, kde v úterý měli šesté kolo místní Elitserien. Václav Milík nebyl spokojen se svým motocyklem a až druhý den ve Slaném přišel na to, že přesednutí na náhradní stroj je ideální řešení. V Hallstaviku skóroval osmi body (0 1 3 2 1 1) a jeho Indianerna Kumla prohrála vysoko 61:29. Díky součtu skóre 104:76 si domácí připsali do tabulky i bonus.

Než se přesunuli na challenge do Bielefeldu, Martin Málek a Hynek Štichauer absolvovali mezinárodní pouťák na trávě v nizozemském Opende. Vyhrál Romano Hummel (20 bod§) a na stupně vítězů šli ještě Paul Cooper (18) a Dave Meijerink (15). Březolupský borec byl čtvrtý (3 3 3 2 1 = 12), pardubický vousáč osmý (2 0 3 3 = 8), když nepostoupil ze semifinále.

Milan Dobiáš a Daniel Šilhán startovali včera v Bielefeldu

V sobotu se v Mořině konal fotbal v malé kopané, jenž se tradičně na svátek Janů konal letos již po šestatřicáté. Ondřej Smetana přihlásil družstvo s názvem Tým Doleva, kde se spolu s ním představili i Petr Chlupáč, Jan Kvěch a mechanici Stanislav Stehlík, Milan Mihule a Jan Hornof. V konkurenci opravdických fotbalistů si nevedli špatně a skončili na jedenácté příčce.

V neděli měla polská liga volný den a Eduard Krčmář přijal pozvání na tradiční Zlati znak do Krška, kde skončil desátý (3 0 1 3 0 = 7). Vyhrál Norbert Kosciuch (14) před Adrianem Miedzinskim (12) a Nicolasem Covattim (11).

Newcastle včera na vlastní dráze v rámci SGB Championship porazil Sheffield 54:36. Matěj Kůs mu přispěl čtyřmi body s jedním bonusem (3 E 1 0).

Trojice reprezentantů v challenge nebyla jedinými českými závodníky, kteří se včera představili v Bielefeldu. Vedle sajdkár totiž hlavní závod doprovázelo i utkání čtyř družstev v kubatuře 250 ccm. Daniel Šilhán nasbíral jedenáct bodů (2 6 3), Milan Dobiáš dodal jeden (0 E 1) a oba skončili čtvrtí. Vyhráli Němci před Angličany a Týmem Evropa.

Foto: Ondřej Smetana a Daniel Šilhán st.