Kolize světa s Evropou brzdí českou ledařskou nominaci

Praha – 29. listopadu
Na základě už dříve uplatněných kritérií byli do reprezentace pro ledové ovály povoláni oba bratři Klatovští, Jan Pecina, Andrej Diviš a Martin Běhal. Na jednání pracovní komise VV SPD zaměřené na ledovou plochou dráhu, která se uskutečnila před dvěma týdny v Milevsku, vzešla kostra jejich nasazení do podniků FIM a UEM. Jenže kámen úrazu leží na termínové kolizi evropského semifinále jednotlivců v ruské Luchovici a mistrovství světa družstev v Inzellu.

Místa v českém nároďáku mají jistá Antonín a Jan Klatovští. Třetím do party by měl být stejně jako loni lepší z dvojice Jan Pecina a Andrej Diviš, přičemž nominačním kritériem bude jejich umístění v kvalifikačních závodech mistrovství světa v Saalfeldenu, resp. v Sanoku.

Jenže Inzell koliduje s Luchovicí, kde má Česká republika jedno místo. Jan Pecina řekl na výlet do Ruska ne. Andrej Diviš se ještě nevyjádřil. Pakliže by startoval v Luchovici, Jan Pecina by jel v Inzellu automaticky. Pokud ne, do evropského semifinále by mohl naskočit Martin Běhal.

Jak Andrej Diviš, tak Martin Běhal mají na své rozhodnutí čas do zítřka.

Nominace českých ledařů pro MS a ME 2009:

MS jednotlivců: Saalfelden Jan Klatovský
    Jan Pecina
 
  Sanok Antonín Klatovský
    Andrej Diviš
 
 
ME jednotlivců: Flims Antonín Klatovský
 
  Luchovicy po 30.11.
 
 
MS družstev: Inzell Antonín Klatovský
    Jan Klatovský
    Andrej Diviš/Jan Pecina

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)