Do Goričanu se možná nepojede ani na třetí pokus

Praha – 20. března
Ještě minulý týden bylo Chorvatsko plochodrážní zemí zaslíbenou. Jenže o víkendu se i do Goričanu vrátil mráz a vzal s sebou také sníh. Výprava AK Markéta spolu s reprezentanty proto v pondělí nikam neodjela. Třetí termín cesty na soustředění je proto stanoven na čtvrtek, nicméně možná se pojede až v pátek. Anebo dokonce na svatého Dyndy.

 

Do Goričanu se po skvělém počasí minulého týdne vrátila zima

„Možná ve čtvrtek nebo v pátek,“ krčí rameny Tomáš Topinka po otázce, kdy se čeští závodníci vypraví do Goričanu. „Pokud nebude sníh, tak se pojede. Dráha musí bejt‘ sjízdná.“

Ani Milan Špinka není přehnaným optimistou. „Moc tomu nevěřím,“ povzdechne si, když se jej zeptáte na goričanský trénink. „Koukal jsem na předpověď a je tam pořád mínus.“

Dle skutečného odjezdu by Češi měli v Goričanu trénovat buď v režimu pátek – sobota – neděle nebo pouze sobota – neděle.

 


Problém plochodrážní Evropy:

Zda za týden ve čtvrtek odstartuje v Praze pohárový seriál stopětadvacítek, není zatím stoprocentně jisté

V Evropě zatím odstartovala prakticky jen francouzská liga, přeloženy byly závody v Anglii a Francii. Nepřízeň počasí u nás se podepsala rovněž pod zrušení prvního dílu Slaný Speedway Academy tuto sobotu.

Otazník zatím visí i nad příštím čtvrtkem s ouverturou PRO-TEC Speedway Mini Cupu na malé Markétě. Šance, že bude ovál připravený, jsou prozatím padesát na padesát, jak odhadl Tomáš Topinka.

Podobně dlouhá zima komplikovala start plochodrážní sezóny naposledy před pěti lety, kdy se koncem března sypaly z oblohy záplavy sněhu.


Ilustrační foto: laskavostí Matěje Kůse a Eva Palánová