Stojíme na prahu jubilejní sezóny s šedesáti lety ploché dráhy na Ústecku a pětačtyřiceti lety chabařovického klubu.

Chabařovice – 16. března
V pátek v podvečer se sešli členové Speedwayclubu Chabařovice na své výroční členské schůzi za rok 2017. Hned po zahájení schůze uctili všichni přítomní tichou vzpomínkou památku nedávno zesnulých bývalých jezdců Jana Holuba staršího, Václava Vernera a vzpomněli i Antonína Kaspera staršího, který také odešel do plochodrážního nebe.

 

Zelená v účetnictví i práci s mládeží

Chabařovice měly svou výroční schůzi

Na programu schůze bylo zhodnocení hospodaření klubu za uplynulý rok, spolupráce se sponzory i Městským úřadem v Chabařovicích. Přítomné se stavem seznámila hospodářka a tajemnice klubu Jiřina Šifaldová, která přednesla zprávu výboru a s radostí konstatovala, že se hospodaření za uplynulý rok i roční uzávěrka pohybují v zelených, pozitivních číslech.

Dalším bodem bylo zhodnocení sportovní plochodrážní činnosti, ta jak je známo stoprocentně zaměřena na práci s mládeží a podle dosažených výsledků se v této činnosti velmi daří. V Chabařovicích byla uspořádána řada závodů na malé dráze i klasickém oválu. Jednotliví mladí jezdci se velmi dobře prezentovali jak v domácích mistrovských soutěžích, tak i na závodech evropské úrovně i při dalších mezinárodních závodech.

Klub se soustředí na práci s mládeží: zleva Jan Sochůrek, Milan Dobiáš a Filip Šifalda s maminkou Jiřinou

Velký podíl na tom mají hlavně manželé Jiřina a Ladislav Šifaldovi společně s dalšími rodiči těch nejmenších i další, kteří jim pomáhají. Dosažené výsledky celoročně ukazují na velmi dobrou cestu při výchově nové plochodrážní generace. Klub v současné době nemá dospělé aktivní jezdce a plně se věnuje pouze mládeži.

 

Slavná minulost a letošní přítomnost

Chabařovičtí veteráni: zleva Jan Volf, František Krejčík, Stanislav Svoboda, Miloslav Čmejla, Jaroslav Zobal, Bohuslav Polák a Petr Podhola

V dalším bodě byl probrán kalendář závodů na novou sezonu se zaměřením výrazně na mládež. Významné místo bude patřit i pořádání závodů třídy 125ccm a uspořádání dalších ročníku Memoriálu Jiřího Hurycha. V srpnu se počítá s uspořádáním mezinárodních podniku většího rozsahu.

Na výroční schůzi klubu přijali pozvání i bývalí jezdci Jan Volf, Miloslav Čmejla, Bohuslav Polák, Jaroslav Zobal starší, Stanislav Svoboda, Petr Podhola, Aleš Šifalda, Ladislav Šifalda a David Gacksch.  Ti přišli nejen zavzpomínat na léta minulá, ale shodně vyslovili poděkování stávajícímu výboru, rodičům mladých jezdců ale i dalším přátelům klubu při nelehké práci s mládeží.

Skvělá nálada v sále

Zvláštní pozornost věnovali všichni přítomní skutečnosti, že na letošní rok připadá kulaté 60.výročí, co se jezdí plochá dráha na Ústecku. A na letošní rok připadá i 45 let trvání klubu. Vyvrcholením oslav bude setkání bývalých jezdci při červnových závodech a Memoriálu Jiřího Hurycha.

Tahle sedmička by mohla vyprávět!

Foto: Lubomír Hrstka