Češi v akci 253

Uplynulý víkend byl z hlediska startů českých a slovenských plochodrážníků nesmírně bohatý. Kromě pětice reprezentantů v evropském šampionátu ve Vjatských Poljanech, startoval Lukáš Hromádka v Opole, zatímco Zdeněk Holub a Patrik Búri absolvovali dva mítinky saské série Drift-On-Ice.

 

Patrik Búri se v Chemnitz dostal do malého finále

Referáty z Vjatských Poljan, Opole a Drážďan jste si již na stránkách magazínu speedwayA-Z přečetli. A tak na dnešním díle pravidelné pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z zůstává sobotní mítink Drift-on-Ice v Chemnitz.

Tady cílem velkého finále proburácel jako první Richard Geyer (8 bodů v základní části) před Sergejem Malyševem (7) a Ronny Weisem (7). Malé finále přineslo pořadí Jacob Bukhave (4), Zdeněk Holub (4) a Patrik Búri (3). Vyřazeni byli Kevin Pedersen (3), Buddy Prijs (0) a Marco Langer (0).

Zdeněk Holub skončil v Chemnitzu pátý

„Dva starty se mi vydařily a udělal jsem po bodu,“ komentoval Patrik Búri svůj první postup do malého finále. „V poslední jízdě jsem odstartoval na Pedersena, udržel jsem ho a dokonce jsem se už po něm na rovince otáčel.“

Poslední věta slovenského závodníka je pochopitelně narážkou na pád v Jonsdorfu, kde jej vyděsil hluk znásobený uzavřeným prostorem haly. „V malém finále jsem šel zvenku,“ pokračuje Patrik Búri. „Ale předtím se mi odtamtud podařilo na Pedersena odstartovat. Ale Zdeněk odletěl dobře a ten Dán také, takže jsem už neměl šanci.“

Ilustrační foto: Karel Herman