Plochá dráha bude v Lysé nad Labem především zítra

Lysá nad Labem – 10. listopadu
Výstava Rychlá kola začíná na výstavišti již dnes a potrvá až do neděle. Fanoušci ploché dráhy by si však měli naplánovat její návštěvu na zítřek. Závodní stroje budou pochopitelně vystaveny na odiv jejich očí až do konce akce, nicméně právě na sobotu jsou plánovány další atraktivní akce spojené se světem levých zatáček.

 

Plochodrážní expozice v Lysé nad Labem je již připravena

Specialitou a zároveň tradicí výstavy Rychlá kola jsou ukázky některých disciplín na venkovní ploše. Vznikl tu opět improvizovaný plochodrážní ovál, na němž se v sedle svých stopětadvacítek objeví Daniel Klíma, Jaroslav Vaníček a Vojtěch Šachl. Nejmenší motocykly představí Tony Katra a Karel Průša, zatímco svými půllitry zavrčí Filip Hájek a František Klier.

Motocykly budou vystaveny až do neděle, autogramiády jsou na programu zítra

Lákavá bude dozajista expozice v hale B. Vedle současných speciálů reprezentovaných stroji Josefa France, Matěje Kůse a Filipa Hájka, je připravené ESO z roku 1957, na jehož výrobu dohlížel ještě sám Jaroslav Simandl. Divišovská továrna se pochlubí i se svou dvěstěpadesátkou, Shupa zase průřezem své produkce stopětadvacítek a Micro Shupou.

Josef Franc bude přítomen také osobně

Úderem jedenácté je plánována první plochodrážní autogramiáda. Josef Franc se na ní pochlubí trojicí svých medailí z dlouhodrážního mistrovství světa a návštěvníkům se představí nejen legendy Milan Špinka a Zdeněk Schneiderwind, ale také objev letošní sezóny Daniel Klíma.

Odpoledne se v Lysé nad Labem objeví i Václav Milík, který do Lysé nad Labem přiveze i zlatou přilbu, kterou mu minulý měsíc na hlavu nasadil přímo mistr klenotník Pavel Lejhanec.

Časový harmonogram plochodrážních autogramiád:

11:00 Josef Franc, Milan Špinka, Zdeněk Schneiderwind, Daniel Klíma
13:00 Josef Franc, Milan Špinka, Zdeněk Schneiderwind, Václav Milík
Václav Milík ukáže zlatou přilbu, jíž ho dekoroval Pavel Lejhanec

Foto: Filip Hájek a Karel Herman