Také Luboš Tomíček se upsal ve Skandinávii

Praha – 21. listopadu
Po Matěji Kůsovi a Filipu Šiterovi je Luboš Tomíček dalším českým závodníkem, který v příští sezoně plánuje starty ve skandinávských ligách. Včera se oficiálně upsal švédské Rospiggarně Hallstavik pro vyšší Elitserien a zároveň dánskému Holstedu pro tamní superligu. Luboš Tomíček se však exkluzivně magazínu speedwayA-Z svěřil se svým plánem bojovat v roce 2008 na pěti ligových frontách.

„Plánuji startovat v pěti ligách,“ říká pražský závodník. Vedle obou severských a české extralize je řeč samozřejmě o Anglii a Polsku. A Luboš Tomíček se také hned pouští do rekapitulace svých smluv.

„Kontrakty na rok 2008 jsou uzavřeny v Dánsku, Švédsku a Anglii,“ vypočítává. A na tázavě pozvednuté obočí nad prozatím nezveřejněným angažmá za kanálem La Manche doplňuje: „Oficiálně to bude oznámeno v půlce prosince. Ještě otevřená je zatím polská liga.“

Zatímco v Polsku a Velké Británii se prezentoval už v minulosti, ve Skandinávii neabsolvoval jediný ligový závod. Jeho letošní kontrakt s Ornarnou ve švédské AllSvenskan lize zůstal pouze na papíře. Luboš Tomíček tudíž věří, že se v Rospiggarně najde více příležitostí.

Jeho týmovými kolegy budou mimo jiné Greg Hancock, Charlie Gjedde či Janusz Kolodziej. V dánském Holstedu bude společně s úřadujícím šampionem Nicki Pedersenem či Niels Kristianem Iversenem, který s klubem nedávno podepsal kontrakt na neuvěřitelných deset let.


Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)