Velikonoční pomlázka začala ve Slaném na Velký pátek

Slaný – 14. dubna
Čtvrtek 13. dubna přinesl nejen ve Slaném dopolední deštivé počasí, které nahlodávalo myšlenky na uspořádání pátečního třetího dílu tréninkové akademie. Odpolední inspekční cesta Antonína Vildeho a Rudolfa Belana, kteří se po šestnácté hodině sešli na plochodrážním stadiónu, však zaznamenala, že jak malý, tak i velký ovál neutrpěl výrazné změny oproti stavu, v jakém se nacházely při úterním tréninku. Pozdější dotazovatelé se dozvěděli příznivé zprávy, že Velký pátek bude patřit třetímu pokračování slánských tréninkových kurzů.

 

Slaný zažil slunečný Velký pátek
Slaný zažil slunečný Velký pátek

Slunné sváteční páteční dopoledne přilákalo do Slaného rekordní počet sedmnácti adeptů sportu levých zatáček, ze kterých se dala sestavit startovní listina jak mistrovského tak i volného závodu:

1 Tony Katra AK Slaný
2 Vojtěch Šachl AK Divišov
3 Tadeáš Ružička PD GRS Liberec
4 Manuel Rau MC Meissen
5 Bruno Belan AK Slaný
6 Jan Jeníček ZP Pardubice
7 Michal Baštecký AK Markéta
8 Milan Dobiáš SC Chabařovice
9 Vojtěch Zamazal AK Slaný
10 Bruno Thomas MC Meissen
11 Pavel Kuchař AK Markéta
12 Adam Nejezchleba SC Chabařovice
13 Magnus Rau MC Meissen
14 František Klier AK Divišov
15 Jaroslav Vaníček AK Markéta
16 Michelle Rau MC Meissen
17 Frieda Thomas MC Meissen
Milan Dobiáš se svým dědečkem Milanem Línkem patří k pravidelným účastníkům všech akcí kolibříků
Milan Dobiáš se svým dědečkem Milanem Línkem patří k pravidelným účastníkům všech akcí kolibříků

Trenérské duo Miroslav Rosůlek s Lubošem Tomíčkem nevěděli, kam dřív skočit, aby nikdo neměl pocit, že o něj není náležitě postaráno, a také aby každý měl dostateční prostor na oválu prezentovat své umění.

František Klíer si zde v úterý poprvé vyzkoušel jízdu na motocyklu kubatury 500 ccm a dnes před daleko větší diváckou kulisou předváděl poměrně jisté tréninkové jízdy. Smolařem dopoledne byl Jaroslav Vaníček. Ten pro poruchu svého stroje předčasně balil nádobíčko a odjížděl k domovu.

Jan Jeníček i Jaroslav Vaníček předváděli bojovné výkony, ale zradila je technika
Jan Jeníček i Jaroslav Vaníček předváděli bojovné výkony, ale zradila je technika

Další defekty v průběhu kempu postihly pardubického Jana Jeníčka, domácího Vojtěcha Zamazala a chabařovického Adama Nejezchleba. Snad do příštích závodů dají za pomoci svých rodičů své motocykly do takového stavu, aby dokázali plnohodnotně konkurovat svým soupeřům.

Ve Slaném opět nechyběly naděje z MC Meissen. Jako minule se zde prezentovalo pět mladých závodníků a závodnic. Tradičně dravé jízdy převáděl Pavel Kuchař, kterému skvěle sekundovali Michal Baštecký s Milanem Dobiášem. Pozadu nechtěl zůstat ani domácí Bruno Belan a do svých problémů se svými stroji i Jan Jeníček s Jaroslavem Vaníčkem.

Miroslav Rosůlek radí Vojtěchu Šachlovi
Miroslav Rosůlek radí Vojtěchu Šachlovi

Vojtěch Šachl, který k ploché dráze přestoupil z motokrosu a na slánském oválu byl poprvé minulou akademii, ukazuje, že mu tento sport není cizí. Liberecký Tadeáš Ružička, jak je na první pohled vidět, má špičkové zázemí a snad půjde ve šlépějích jako celá řada libereckých závodníků jako například Josef Minařík, Josef Rybář, Robert Ráliš nebo Petr Kubíček, kteří na plochodrážních oválech dokazovali nesporné umění.

Hemžení na slánské dráze
Hemžení na slánské dráze

Páteční program splnil svůj cíl, trenéři Miroslav Rosůlek a Luboš Tomíček po skončení tréninkových jízd ještě mladým jezdcům opětovně vysvětlili jejich případně nedostatky, jichž se dopouštěli.

Na čtvrté pokračování Slaný Speedway Academy si mladí jezdci musí počkat do 6. května, mezitím je bude čekat celá řada mistrovských závodů jak na malých, tak i klasických oválech a na programu je rovněž PRO-TEC Speedway Mini Cup.

Ve Slaném se sešlo tolik účastníků, že by z nich šel sestavit slušně obsazený závod
Ve Slaném se sešlo tolik účastníků, že by z nich šel sestavit slušně obsazený závod

Foto: Václav Buřič