Mšeno bude bez plochodrážního Prvního máje

Mšeno – 1. května
Tradice prvomájových plochodrážních závodů ve Mšeně vznikla již ve druhé půli padesátých let a s různě dlouhými přestávkami byla udržována až do současnosti. Minulý čas je bohužel na místě, protože současná série táhnoucí se bez přestání od roku 1999 bude letos přervána.

 

Dnes po obědě totiž Jaroslav Líbal jménem klubu PDK Mšeno informoval VV SPD, že nemohou uspořádat závod českého přeboru plánovaný na první den. Požádal řídící orgán o jeho vyškrtnutí z kalendáře kvůli absenci platné smlouvy o pronájmu stadiónu.

Mírnému optimismu do celé situace přilévá informace, že tradiční Memoriál Emila Sovy se středočeský klub pokusí uspořádat při jiném závodě. Na druhou stranu však nevylučuje pořádání ve spolupráci s třetí stranou.

Přebor ve spojení s Memoriálem Emila Sovy byl loni ve Mšeně jediným závodem - na snímku Ondřej Smetana čelí mikrofonu Miloslava Čmejly
Přebor ve spojení s Memoriálem Emila Sovy byl loni ve Mšeně jediným závodem – na snímku Ondřej Smetana čelí mikrofonu Miloslava Čmejly

1 komentář u „Mšeno bude bez plochodrážního Prvního máje“

  1. Co je příčinou útlumu ploché dráhy ve Mšeně. Nedostatek financí, nebo že je tam fotbalisti nechtějí. pokud to druhé, tak to trochu připomíná případ Kopřivnice, kdy plochodrážníky nechtějí atleti a fotbalisté. v dnešní době je zřejmě už neslučitelné mít motoristický sport na jednom stadionu s nemotoristickými sporty.

Komentáře nejsou povoleny.