Češi v akci 211

Současnost patří ledařům. O tom se bezesporu přesvědčil každý jeden z tisíců diváků, který by se jen mihnul na hrázi Opaťáku či Větřkovické přehrady. Vzhledem k termínové kolizi s domácím mistrovstvím se žádný z ledařů neobjevil na pouťácích ve švýcarském Vallisu či německém Steingadenu, byť Jan Klatovský ve startovní listině německého závodu původně figuroval. Příznivá zima láká i na šroubky. Václav Milík se v sobotu objevil v Opatovicích ve společnosti pardubických mechaniků, v neděli se trénovalo také na Ohrádce a led si vyzkoušeli třeba i Eduard Krčmář, Ondřej Smetana, Petr Chlupáč či Milan Dobiáš. Při nedělním podniku Drift-On-Ice v Oberau však vedle Adama Nejezchleby s jeho padesátkou startoval pouze Josef Novák.

 

Depo v Oberau
Depo v Oberau

Příznivých mrazů dokázal využít také Ronny Weis. Po letech dostal svou šroubkařskou sérii ven z hal, protože čtvrtý díl viděl nádrž v Oberau,kde loni závod zničilo noční řádění vandala.

Závod se změnil v triumf Wojciecha Lisieckeho, jenž už v Drážďanech a Malchowě potvrdil stoupající formu. Duo pořadatelů stálo na stupních spolu s ním v pořadí Ronny Weis – Richard Geyer. Josef Novák skončil pátý.

Výsledky:

1. Wojciech Lisiecki (PL), 2. Ronny Weis (D), 3. Richard Geyer (D), 4. Dennis Helfer (D), 5. Josef Novák (CZ).

Saské šroubky se dostaly ven z haly
Saské šroubky se dostaly ven z haly

Foto: Josef Novák