Zdeněk Schneiderwind doplatil v Dingolfingu na defekt

Dingolfing – 1. května
Na prvomájový svátek připravili pořadatelé v bavorském Dingolfingu volný závod. Na místní dráze nacházející se v sousedství místní hokejové haly změřily své síly čtyři druhy kategorií a strojů, jak je v těchto krajích oblíbené a zvykem. Zcela různorodá dráha dlouhá 835 metrů, s nepravidelným tvarem a parametry, nabídla nádhernou podívanou.

Dráha má tvar jedné dlouhé roviny a třech různých zatáček, přičemž start a cíl se nacházejí právě v jednom z těchto oblouků. V hlavní kategorii klasických dlouhoplochodrážníků se také představil český úřadující mistr republiky Zdeněk Schneiderwind. Pro jezdce pražského Olympu byl závod součástí přípravy na veledůležitý následující víkend v Mariánských Lázních.

Ve dvanáctičlenném startovním poli se dokázal probojovat do A finále. Tam po problémech se zapalováním byl nucen odstoupit ze čtvrté pozice a celkově skončil šestý. Vítězství vybojovala domácí hvězda Gerd Riss. Na druhém místě skončil jeho krajan Bernd Diener. Na stupně vítězů je doprovodil Angličan Andrew Appleton.

Tahákem a vzrušující podívanou pro velice slušně zaplněné ochozy se stal závod sajdkár s obsahem do 1000 ccm. Na dráze si to rozdávalo pět posádek z Britských ostrovů, kde se také každoročně koná mistrovství světa v této disciplíně na ostrově Isle of Wight. Na rozdíl od všech plochodrážních strojů jsou tato monstra stavěná na jízdu po směru hodinových ručiček.

Foto: Zdeněk Flajšhanz