V Rumunsku se nepojedou evropské devatenáctky

Praha – 23. února 12:30
Plochodrážní komise UEM dnes vyslala do světa informaci, že kvalifikační kolo evropského šampionátu do devatenácti let plánované do rumunské Braily bylo zrušeno. Tím pádem došlo k přelosování startovních čísel v semifinále. Česká republika má i nadále dvě místa v Daugavpilsu. Za dvě zrušená v Braile jsme však získali jen jediné v Miskolci.

Otázka české nominace je ve své podstatě vyřešena. VV SPD se odklání od nominačních závodů během nové sezóny směrem k preferenci loňských výsledků. „Na základě nominačních kritérií si vybírají jezdci nejprve podle pořadí v loňském finále mistrovství Evropy,“ komentuje toto téma Petr Moravec, předseda VV SPD. „A poslední jezdec bude doplněn následně podle pořadí v mistrovství republiky do devatenácti let z roku 2006.“

Ze závodníků, kteří ještě neoslavili devatenáctiny, se do loňského finále v Goričanu probojovali Filip Šitera a Matěj Kůs. Ti se shodou okolností prosadili také v národním šampionátu v srpnu v Pardubicích. Z něj se do reprezentace dostává Pavel Fuksa. Při bodové rovnosti s Martinem Gavendou mu tím pádem k evropskému šampionátu pomohla lepší vzájemná jízda.

Česká republika v semifinále ME do 19 let po zrušené kvalifikaci v Braile:

28.5. Miskolc (H) startovní číslo 3 postup 5+1
14.7. Daugavpils (LAT) startovní čísla 1 a 14 postup 6

Klíč k nominaci českých reprezentantů:

Filip Šitera, Plzeň deváté místo v ME 2006 v Goričanu
Matěj Kůs, Praha třinácté místo v ME 2006 v Goričanu
Pavel Fuksa, Pardubice šesté místo v MR 2006 v Pardubicích

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)