Na jih se chystá reprezentace i junioři

Praha – 21. ledna
Žádný z českých a moravských oválů neleží v současné době pod vrstvou sněhu. Nicméně jsou mokré a pro trénink nepoužitelné. Závodníci proto musí na jih. Opačným směrem než tažní ptáci se na sklonku týdne vydají reprezentanti. Vzápětí je budou následovat také junioři, na něž dokonce čekají dva test matche proti jihoslovanskému týmu.

V neděli v noci se pod vedením nového reprezentačního kouče Milana Špinky vyráží do italského Loniga. Volba destinace není rozhodně náhodná. Právě tady se český nároďák počátkem června pokusí vrátit do hlavní části Světového poháru družstev. Nyní tam budou od pondělí trénovat oba bratři Drymlové, Josef Franc, Adrian Rymel, Zdeněk Simota, Luboš Tomíček, Matěj Kůs a Pavel Ondrašík.

Od 8. března budou v Goričanu junioři. Soustředění se zúčastní Luboš Tomíček, Filip Šitera, Matěj Kůs, Martin Gavenda, Adam Vandírek, Pavel Fuksa, Patrik Doubek, Dominik Jech a možná i Michael Hádek. Na závěr je čekají dva test matche jako odveta za srpnové závody se spojeným týmem Chorvatů a Slovinců ve Slaném a v Pardubicích. V sobotu 10. srpna nastoupí naši borci v Goričanu, o den později ve slovinském Kršku.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)