Účastníci svým volným losům pomohli

Praha – 20. února
Přesně po deseti letech se česká extraliga pojede opět s pěti týmy. Rozšíření soutěže přineslo nutnost volných losů, tedy pauzírování jednoho družstva v každém závodě. Správná volba závodů přitom samozřejmě může ovlivnit celkový výsledek. Losování proběhlo na posledním zasedání VV SPD. Magazín speedwayA-Z pátral po podrobnostech a zjistil, že účastníci soutěže se dohodli svým osudům vyjít maličko naproti.

Na jednání řídícího orgánu byly extraligovým účastníkům předloženy dvě varianty. První byl čistý los bez jakýchkoliv vnějších úprav. Některé kluby vznesly požadavky na svůj volný los na některých drahách. Šlo především o ovály v Plzni a Slaném. Proto se druhou alternativou stala možnost na základě těchto požadavků týmy do předem daného klíče dosadit.

Myšlenka čistého losu padla při následném hlasování poměrem 2:3. Další postup líčí Petr Moravec, předseda VV SPD. „Do předem daného klíče byly kluby dosazeny. Každý domácí má vždy červený povlak přileb. Žádný tým nestojí dvakrát na stejné dráze a kromě domácího nemá žádné družstvo na stejné dráze stejnou barvu povlaků. U AK Slaný, PSK Olymp Praha a PDK Mšeno došlo po jejich vzájemné dohodě ještě k výměně vzájemných losovacích pozic v první části soutěže.“

Startovní čísla extraligy 2007:

datum červená modrá bílá žlutá stojí
17.4. Praha Mšeno Pardubice Slaný Plzeň
23.5. Plzeň Praha Slaný Pardubice Mšeno
26.5. Mšeno Pardubice Praha Plzeň Slaný
8.6. Pardubice Slaný Plzeň Mšeno Praha
27.6. Slaný Plzeň Mšeno Praha Pardubice
4.8. Mšeno Plzeň Slaný Praha Pardubice
24.8. Pardubice Mšeno Praha Slaný Plzeň
11.9. Praha Pardubice Mšeno Plzeň Slaný
26.9. Plzeň Slaný Pardubice Mšeno Praha
3.10. Slaný Praha Plzeň Pardubice Mšeno

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)