Zeptejte se: Pavla Fuksy

Pardubice – 26. ledna
Na začátku jeho kariéry duněly mantinely. Nicméně brzy dokázal zklidnit svůj jezdecký projev a v současné době rozhodně není v Pardubicích jen do počtu. Nejlépe to prokázal loni, když dokázal zastupovat zraněného Hynka Štichauera v extralize. Vysněné stupně vítězů v juniorském šampionátu mu sice prozatím unikají, nicméně může se pochlubit bronzem z juniorských družstev. Pardubický junior Pavel Fuksa bude dalším v řadě závodníků, kteří přislíbili magazínu speedwayA-Z exkluzivní rozhovor.

Pavel Fuksa je v plochodrážních kuloárech známý spíše jako Partyzán. Zdomácněla mu natolik, že postavička muže v maskáčích střílejícího z kulometu dokonce zdobí bok jeho dodávky.

„Jako malej jsem byl pořád ve Svítkově na stadióně,“ líčí Pavel Fuksa, jak ke své přezdívce přišel. „Různě jsem tam blbnul, jezdil na kole a pořád padal přes řidítka, až jsem z toho byl úplně odřenej. A pan Erban s panem Šmahelem začali říkat, že jsem takovej partyzán. A všichni se toho hned chytli. Jeden čas mi to vadilo, ale pak jsem si zvyknul.“

Ptát se Pavla Fuksy na jeho přezdívku už tedy není třeba. Nicméně chcete-li mu položit nějaký další dotaz, neváhejte tak učinit prostřednictvím vloženého komentáře k tomuto článku. Máte na to více než týden, protože uzávěrka vašich příspěvků proběhne tentokrát až v sobotu 3. února úderem 21:00. Vedle uspokojené zvědavosti se vám odměnou stane také závodníka fotografie s vlastnoručním podpisem, kterou jednoho dne najdete ve své poštovní schránce. Pravidla vaší účasti zůstávají stejná jako v případě už realizovaných autogramiád.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)