Divišov má dobrou i špatnou zprávu

Divišov – 6. prosince
Stejně jako v červenci 2005 se příští rok pojede šampionát dvojic v Divišově. Pořadatel využije svého práva a nasadí svůj vlastní tým. Zatímco předloni jeho vesty oblékli Jan Hlačina s Němcem Marco Müllerem, nyní zřejmě půjde o borce většího kalibru. Vedle této dobré zprávy však z Divišova dorazila i špatná, která se týká lednových ledů.

Letošní termín divišovského Memoriálu Jiřího Simadla a Rudolfa Maška připadl na den po pražské Grand Prix. Mimo českých diváků se v ochozech objevili také angličtí fanoušci. „Dovezl je James Easter, bývalý závodník a v současnosti majitel cestovní kanceláře,“ říká Milan Hajný, předseda AK Divišov. „Líbilo se jim to, takže mu dali pozitivní reference a on se rozhodl stát se sponzorem divišovské dvojice. Ve středu doletěl dojednat podmínky. Buď doveze dva anglické jezdce nebo si vybere, kdo z Čechů bude stát na startu. Pro nás všechny je to obrovské zadostiučinění za práci, kterou se tu snažíme dělat.“

Nečekaně se však zkomplikovala situace okolo lednového závodu mistrovství republiky na ledové dráze. Polský Sanok totiž nebyl schopný připravit kvalitní ledový povrch pro mezinárodní závody, které se měly konat o tomto víkendu. Náhradní termín pak zvolil na 13. a 14. ledna, čímž vedle Divišova zkomplikoval také situaci s Českými Budějovicemi.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)