Memoriál Luboše Tomíčka dnes uzavírá sezónu

Praha – 16. října
Tečku za letošní plochodrážní sezónou v Čechách nabízí dnes večer už osmatřicátý Memoriál Luboše Tomíčka. Bohatý program začíná už odpoledne kvalifikacím a vedle taháku v podobě hlavního podniku nabízí také ukázky akrobatů v motokrosovém freestylu, tombolu a další lákadla za jednotné vstupné 150 korun. Manažer závodu Milan Špinka včera v Pardubicích výrazně pokročil při jednání o jezdeckém obsazení.

Předpokládaná podoba kvalifikace prozatím čítá patnáct jmen. Otazník se vznáší nad Matějem Kůsem, který chtěl po pardubickém víkendu nechat odpočívat bolavou nohu. Nicméně Milan Špinka ho stále přesvědčuje, aby odpoledne přece jenom nastoupil.

O šest volných míst ve večerní části pojede z našich Věroslav Kollert, Antonín Galliani, Jakub Hejral, Filip Šitera a Jan Jaroš. Za soupeře budou mít závodníky z Polska, Německa a Itálie. Čeká je vyřazovací KO rozpis používaný v kvalifikacích mistrovství republiky juniorů.

Mezi přímo nasazenými deseti jsou tři domácí závodníci. U nich jsou známá i startovní čísla. Luboš Tomíček si vybral třináctku, Adrian Rymel patnáctku. Josefu Francovi byla přidělena jednička. Ta má zjevnou symboliku, protože českého vítěze by rádi viděli nejen ve vedení pražského klubu. Česká hymna se naposledy na počest vítěze hrálo roku 2003, kdy triumfoval Bohumil Brhel.

Tomíčkův memoriál už tradičně neskončí rozjížďkou s číslem dvacet. O pořadí prvních pěti rozhodne finálová jízda.

Kvalifikace (16:00):
Věroslav Kollert, CZ
Matěj Kůs, CZ?
Antonín Galliani, CZ
Jakub Hejral, CZ
Jan Jaroš, CZ
Filip Šitera, CZ
Max Dilger, D
Sönke Petersen, D
Frank Facher, D
Mathias Bartz, D
Christoph Demmel, D
Guglielmo Franchetti, I
Mateusz Szczepaniak, PL
Marcin Jedrzejwski, PL
Maciej Piaseczynski, PL
 
Hlavní závod (19:00):
1 Josef Franc, CZ
13 Luboš Tomíček, CZ
15 Adrian Rymel, CZ
Grzegorz Zengota, PL
Jurica Pavlic, CRO
Kenneth Krusse Hansen, DK
Sandor Tihanyi, H
Jannick de Jong, NL
Andrij Karpov, UA
Matia Carpanese, I

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)