Pardubičtí pořadatelé cizelují startovní listinu

Pardubice – 8. října
Ten tam je obvyklý víkendový klid v prostorách svítkovského stadiónu. Členové AMK Zlatá přilba Pardubice pilně pracují na svém stánku, aby příští týden bylo na tradiční plochodrážní svátek vše připraveno. Vedle prací fyzického charakteru se dolaďuje rovněž startovní listina. Magazín speedwayA-Z vám přináší její aktuální podobu.

Pomineme-li oba náhradníky, v předběžné startovní podobě figuruje už čtyřiatřicet jmen. Ta zbývající dvě jsou prozatím vyhrazena pro Grega Hancocka a Andrease Jonssona. Americký vicemistr světa se prozatím omluvil, nicméně pořadatelé stále věří v jeho účast. A švédský závodník se doposud nevyjádřil.

Omluvil se také Adrian Rymel, jehož čeká druhé kolo baráže v barvách Krosna proti Poznani. Tomáš Topinka, poslední český vítěz, odřekl kvůli svému zranění. Baráž v Polsku jede také Matej Ferjan a Peter Karlsson. Matej Žagar se zranil minulý týden v Miskolci, Antonio Lindbäck, jenž už kvůli zdravotním trablům ukončil sezónu, přijede do Pardubic aspoň jako divák.

Z časového harmonogramu:
Stadión se pro diváky otevírá v sobotu v 9:30. Závodní program začíná nástupem ve 13:00. Zlatá stuha odstartuje první jízdou ve 13:25. Finálová jízda je na programu v 16:35, hned po ní následuje vyhlášení výsledků. Během juniorského závodu proběhnou dva tréninky Zlaté přilby – první ve 14:50, druhý v 16:10. Sobotní část pardubického víkendu už tradičně završí první jízdy vylučovacích skupin v 17:15.

Neděle je už plně ve znamení 58. Zlaté přilby města Pardubic. Brány stadiónu se veřejnosti otevřou v 10:00. Po slavnostním nástupu ve 12:15 budou v rychlém sledu následovat všechny rozjížďky, které vyvrcholí v 16:25 finálovou jízdou.

Vstupenky jsou k mání v cenových relacích od Kč 50,- do Kč 800,- v závislosti na době platnosti a sektoru. Detailnější informace můžete načerpat na www.zlataprilba.cz.

58. Zlatá přilba města Pardubic – stav startovní listiny k 8. říjnu:

1 Scott Nicholls, GB
2 David Howe, GB
3 Richard Hall, GB
4 Simon Stead, GB
5 Leigh Adams, AUS
6 Jason Crump, AUS
7 Steve Johnston, AUS
8 Hans N. Andersen, DK
9 Kennethe Bjerre, DK
10 Nicki Pedersen, DK
11 Jannick de Jong, NL
12 Jurica Pavlic, CRO
13 Mattia Carpanesse, I
14 Alessandro Milanesse, I
15 Guglielmo Franchetti, I
16 Norbert Magosi, H
17 Martin Smolinski, D
18 Christian Hefenbrock, D
19 Krzysztof Kasprzak, PL
20 Sebastian Ulamek, PL
21 Grzegorz Walasek, PL
22 Fritz Wallner, A
23 Izak Šantej, SLO
24 Jernej Kolenko, SLO
25 Fredrik Lindgren, S
26 dodatečně
27 Jesper B. Jensen, DK
28 Andrij Karpov, UA
29 dodatečně
30 Marián Jirout, CZ – Pardubice
31 Josef Franc, CZ – Olymp Praha
32 Zdeněk Simota, CZ – Plzeň
33 Filip Šitera, CZ – Plzeň
34 Hynek Štichauer, CZ – Pardubice
35 Luboš Tomíček, CZ – Olymp Praha
36 Miroslav Fencl, CZ – Slaný
N1 Jaroslav Petrák, CZ – Pardubice
N2 Matěj Kůs, CZ – Markéta Praha

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)