Zázraky se občas dějí také v české ploché dráze

Divišov – 26. ledna
Zatímco ještě před rokem si čeští fandové mohli nechat jen zdát o závodě na ledové ploché dráze na území naší republiky, nyní je jejich sen již téměř realitou. V Divišově využívají příznivých klimatických podmínek a postupně pokrývají dráhu svého stadiónu ledovou vrstvou. Předepsanou tloušku patnácti centimetrů by měli dosáhnout už zítra. VV SPD mezitím zveřejnil předběžnou startovní listinu, která slibuje podívanou jako hrom.

Samozřejmou součástí šestnácti jmen je pětice českých reprezentantů. V akci se představí kompletní národní tým pro mistrovství světa družstev, tedy oba bratři Klatovští a Jan Pecina. Doplní je loňský nováček Josef Šiška a ostřílený rutinér Jaromír Lach, jenž se letos opět vrátil ke slovenské licenci.

Mezi jejich soupeři zaujmou především jezdci hvězdného formátu. Franz Zorn vyhrál tuto zimu téměř všechno, co mohl, a ve výtečné formě je rovněž slavný Němec Günther Bauer. Mezi uchazeče o stupně vítězů však budou patřit také jejich krajané Stefan Pletschacher a Markus Skabraut.

Předběžná startovní listina:
1 Antonín Klatovský, Klabo Team
2 Jan Pecina, Osečná
3 Franz Zorn, A
4 Thomas Cavigelli, CH
5 Jan Klatovský, Klabo Team
6 Claude Gadeyne, F
7 Charlie Ebner, CH
8 Rene Verhoef, NL
9 Jaromír Lach, Kopřivnice (SMF)
10 Heinz Göldi, CH
11 Günther Bauer, D
12 Rene Stellingwerf, NL
13 Josef Kreuzberger, A
14 Josef Šiška, Tábor
15 Stefan Pletschacher, NL
16 Skabraut Markus, A

Závod začíná v sobotu 29. ledna ve 12:30.