Úspěšné vystoupení v Czestochowej zřejmě připraví Václava Milíka o Zlatou přilbu

Bernardov – 2. září
Minulý čtvrtek triumfoval s Arturem Czajou v tréninkovém závodě dvojic v Czestochowej, kde dal dohromady nejvíce bodů ze všech účastníků. Dal najevo, že patálie po zraněních ruky jsou minulostí, což potvrdil i v neděli v Žarnovici. Jeho finálový duel s Martinem Vaculíkem zatajil dech všem přítomným. Je více než pravděpodobné, že bude povolán do wroclawské sestavy pro play-off polské extraligy, které si v termínovém kalendáři vyhradilo všechny zářijové neděle. Tedy i tu třetí, kdy se v Pardubicích koná legendární závod všech závodů.

 

„Vypadá to, že pojedu play-off,“ říká Václav Milík na téma termínové kolize polské extraligy a Zlaté přilby města Pardubice. „Je to ale ještě daleko, tak nevím. Mrzí mě to, ale nedá se nic dělat. Do Polska musím kvůli příštímu roku.“

Ještě než se v Czestochowej, kde Wroclawané našli azyl během rekonstrukce stadiónu, postaví na nástup před semifinále s Tarnowem s Martinem Vaculíkem v sestavě, čeká jej natřískaný program. Začíná dnes ve Svítkově, pokračuje zítřejší pražskou extraligou a sobotním challenge o postup do SGP 2016 v Rybniku.

Finálový souboj Václava Milíka s Martinem Vaculíkem v neděli zvedl žarnovické publikum ze sedadel
Finálový souboj Václava Milíka s Martinem Vaculíkem v neděli zvedl žarnovické publikum ze sedadel

Foto: Martin Mesiarik