Také Zdeněk Schneiderwind putuje za reprezentací přes Herxheim

Praha – 25. května
Zdeněk Schneiderwind se dnes představí ve volném závodě na dlouhé dráze v německém Herxheimu. Stejně jako Karel Kadlec, také úřadující český šampión toto klání pojímá jako přípravu na reprezentační start. V neděli jej totiž čeká semifinále mistrovství světa na dlouhé dráze v bavorském Pfarrkirchenu. Magazín speedwayA-Z s ním před odjezdem prohodil pár slov.


„V neděli jsem byl v Plattlingu,“ řekl Zdeněk Schneiderwind. „A už to bylo o něčem jiným než předtím v Berlíně.“ S jakými ambicemi tedy pražský závodník do letošního mistrovství světa nastupuje? „Nejsou závody, není nic odzkoušený,“ povzdechl si Zdeněk Schneiderwind. „Uvidím po Herxheimu. Nějaký plány nebo cíle si pro Pfarrkirchen nedávám. Uvidíme.“

V sobotním čtvrtém kole první ligy se tak pražští závodníci budou muset obejít bez svého kouče. Kromě něho však budou postrádat také Richarda Wolffa, jenž je v Pfarrkirchenu druhým náhradníkem. A také Milana Špinku, který bude soudcovat mistrovství světa družstev v Miskolci. Pražskou výpravu tak do Svitav povede Luboš Tomíček starší.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)