Karel Kadlec si vybral Gorredijk

Plzeň – 16. května
Přestože česká nominace pro evropský šampionát na travnaté dráze nebyla ještě oficiálně zveřejněna, magazín speedwayA-Z zjistil její první kontury. Závodníci si vybírají dle svého pořadí z loňského republikového mistrovství. Zdeněk Schneiderwind a Jaroslav Pták si zvolili semifinále ve Swingfieldu (20. srpna), které nahrazuje zrušené Wimborne. Karel Kadlec, třetí na řadě, pak magazínu speedwayA-Z řekl, že z nabídky Bielefeld – Gorredijk zvolil holandskou trávu.

„Už je to jistý,“ informoval Karel Kadlec magazín speedwayA-Z. „Ve středu jsem o tom na extralize mluvil s panem Laštovkou. Mám tam startovní číslo patnáct.“ Stejně jako v případě světového šampionátu na dlouhé dráze, vstupuje plzeňský nezmar do kvalifikačního ohně jako první, protože Gorredijk je na programu už příští sobotu.

Zbytek nominační hádanky lze vyřešit úvahou. V Bielefeldu (11. června) máme dvě místa. Jedno dostal Pavel Ondrašík na základě výsledku loňských Mariánských Lázní, druhé si vyjel Richard Wolff. Kvalifikační kritérium totiž bylo lepší místo v Mulmshornu, kde Pražan skončil před Jiřím Petráskem.