Chris Hendriksen odešel navždy

Mulmshorn – 14. května
Tragická zpráva přišla z německého Mulmshornu. V neděli 14. května v dějišti kvalifikačního kola mistrovství světa na dlouhé dráze přišel při vloženém závodě o život evropský šampión veteránů Brit Chris Hendriksen. Nešastný pád přišel v sedmé jízdě. Krátce po stratu se Hendriksen dostal do vedení, ale ve výjezdu ze zatáčky upadl. Většina jezdců se mu dokázala vyhnout kromě Holanďana Patricka Cazemiera, který do ležícího Angličana najel. Hendriksen byl okamžitě transportován do nemocnice, kde však později svým zraněním podlehl.

Chris Hendriksen závodil pro potěšení, ale do soubojů na dráze dával vždy všechno. Kdo ho viděl jezdit, musí mi dát za pravdu. Mnohým z nás utkvěl v srdci nejen jako jezdec, který před dvěma lety bez ztráty bodu opanoval Mistrovství Evropy veteránů v Mariánských Lázních, ale především jako sympatický a usměvavý člověk, co miloval plochou dráhu.

Byl bych moc rád, kdyby letos 17. června v Mariánských Lázních uctili fanoušci, pro které jezdil, jeho památku minutou ticha. Děkuji.

Foto: Jiří Bayer