Slaňáci jeli další polský sparing

Grudziadz – 19. dubna
Miroslav Fencl a Patrik Linhart zamířili druhý den po pražské extralize do 800 kilometrů vzdáleného Grudziadze, aby zde včera absolvovali další tréninkové utkání. Domácí Grudziadz deklasoval druholigový Gdaňsk poměrem 58:44. Oba Slaňáci se prezentovali vcelku slušně. Miroslav Fencl inkasoval 6 bodů a tři bonusy, Patrik Linhart šest bodů a tři bonusy. Do sestavy pro pondělní ligové zápolení se však paradoxně dostal jen jeden z nich.

Mladšího ze slánské dvojice navíc přibrzdil pád, když ve snaze objet soupeře uklouzl na nakropeném povrchu. Do pondělní ligové sestavy proti Lublinu se však z Čechů překvapivě dostane jen Miroslav Fencl. Místo Patrika Linharta dostane příležitost domácí junior Baranski, by měl pouhých pět bodů a byl dokonce dvakrát vystřídán.

Ke slovu se dostal až v závěrečné rozjížďce ve dvojici s Patrikem Linhartem, na něhož se soustředil ještě více než na dvojici soupeřů. A dokonce obul své zadní kolo novou pneumatikou, zatímco slánský junior jel na ojeté. Trenér Grudziadze zdůvodnil své rozhodnutí skutečností, že domácí Baranski zná lépe tamní ovál. A Patrik Linhart na něm včera debutoval.

Protože oba slánští závodníci jeli z ekonomických důvodů na sever Polska jediným autem, čekají Patrika Linharta Velikonoce v Polsku. A protože jsou sparingy bezplatné, zaznamenal ekonomický prodělek.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)