Český tým pro Sechsländerkampf se z gruntu změnil

Pocking – 15. dubna
Z původní české sestavy pro zítřejší tradiční utkání šesti zemí v bavorském Pockingu zůstal pouze Tomáš Suchánek. Ten je ještě v Anglii a přistane zítra dopoledne na salzburském letišti. Jak Lukáš Dryml, tak Bohumil Brhel kvůli svým pádům při středeční extralize v Praze nepojedou. Josef Laštovka, český reprezentační kouč, za ně musel narychlo sehnat náhradu.

Lukáš Dryml si při svém středečním pádu přivodil otřes mozku a tak se rozhodl raději zůstat doma. Stejně tak i Bohumil Brhel, jenž si stěžoval na bolesti zad. Startovní číslo čtyři si tak na svou vestu nalepí Filip Šitera, zatímco pětku bude vozit Marián Jirout.

V naší sestavě se tak objeví dva závodníci ze sestavy, která tady loni vyhrála. Tehdy totiž výběr Bohumil Brhel, Tomáš Suchánek a Filip Šitera jen stěží hledal přemožitele. „Už se moc těším a doufám, že zopakujeme minulej rok,“ nechal se pro magazín speedwayA-Z slyšet Filip Šitera.

V Pockingu se závodilo už dneska. Vedle mnoha kategorií byl největším lákadlem německý juniorský šampionát, který vyhrál Thomas Stange. Velikonoce slavili němečtí pořadatelé také v Güstrowě. Volný mezinárodní podnik na tamní dráze bez účasti českých závodníků vyhrál Rakušan Manuel Hauzinger.

Dle posledních informací však v souvislosti s absencí Bohumila Brhela a Lukáše Drymla v Pockingu nedošlo k žádné změně ve startovní listině středeční národní kvalifikace o ME v Praze.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)