Lukáš Dryml závodí na Novém Zélandu

Nový Zéland – 4. ledna
Skutečně nezvykle aktivně zahájil český plochodrážník Lukáš Dryml svoji letošní sezónu. Při turné po Novém Zélandě má za sebou šest závodů v sedmi dnech a to, že jednou v uplynulých dnech nezávodil má na svědomí počasí v předposlední den loňského roku.

Lukáš Dryml vyhrál minulou středu na Novém Zélandu druhý závod mezinárodního seriálu Digwork International. V úterním zahajovacím startu na svém turné u protinožců skončil na čtvrtém místě. Série na novozélandských dráhách se účastní jezdci ze sedmi zemí.

Třiadvacetiletý závodník v úterý v Christchurchu nedlouho po příletu postoupil na dráze v Ruapuna Parku do šestičlenného finále, v němž prohrál s Brity Jasonem Bunyanem a Glennem Phillipsem a domácím Samem Taylorem.

V Oretti Parku pak už všechny soupeře nechal za sebou, ani jednou neprohrál a na stupně vítězů jej doprovodili oba Britové.

„V úterý to byla docela legrace. Prakticky těsně před závodem jsem se poprvé potkal se svým motocyklem, který cestoval na místo závodů podstatně dříve, a doslova jsem se zhrozil. Musel jsem dokonce vyměnit přední kolo a menší problémy mně pak provázely i v dalších jízdách,“ líčil Lukáš Dryml.

V poslední den roku 2004 pak skončil v Cromwelu kde se původně dvoudenní závody změnily na jednodenní ve třetím závodě mezinárodní Digwork Sérii na třetím místě za Brity Bunyanem a Phillips. Na Nový rok se uskutečnil v Moore Parku závod, ve kterém výběr světa zcela nepochopitelně posílený o dva nejlepší domácí jezdce doslova rozdrtil domácí tým 53:21 a Lukáš Dryml připsal svému týmu 8 bodů. O den později v Sunsetu ve čtvrtém závodě série neprohrál náš jezdec žádnou ze svých jízd a ve společnosti svých největších soupeřů Phillipse a Bunyana vystoupil opět na nejvyšší stupeň vítězů.

Včerejší závod se mu již tolik nepovedl. Netradiční podnik na ovále připomínajícím délkou a šířkou spíše dlouhou plochou dráhu startovali plochodrážníci jako doplňková disciplína autům a čtyřkolkám. Celkem čtyřikrát šli na start vždy v osmi jezdcích a Lukáš nakonec obsadil až šesté místo, když jednu z jízd pro defekt nedokončil.

„Zatím se daří až na tu dnešní divočinu. Vůbec jsem nevěděl co nás čeká. Na tenhle druh závodu nemám sebou ani motorku, ale lidem se to líbilo proto jsem to jel,“ hodnotil dnešní závod náš jezdec.

Dosavadní výsledky Lukáše Drymla na Novém Zélandu:
Ruapuna Park:
1. Jason Bunyan, 2. Glenn Phillips (oba Anglie), 3. Sam Taylor (Nový Zéland), 4. Lukáš Dryml (ČR)

Oretti Park:

1. Lukáš Dryml, 2. Jason Bunyan, 3. Glenn Phillips (oba Anglie).

Cromwell:
1. Jason Bunyan, 2. Glenn Phillips (oba Anglie), 3. Lukáš Dryml

Moore Park:
Nový Zéland 21 (Blair McKinlay 8, Sean Cox 1, Daniel McKinlay 3, John Tuffley 5, Andrew Aldridge 3, Grant Tregoning 1) – Výběr světa 53 ( Jason Bunyan 7, Simone Terenzani 8, Lukáš Dryml 8, Glen Phillips 8, Attila Stefani 8, Shane McCabe 6, Sam Taylor 8)

Sunset:
1.Lukáš Dryml, 2. Glen Phillips, 3. Jason Bunyan 4. Sam Taylor, 5. Shane McCabe (oba Nový Zéland), 6. Attila Stefani (Maďarsko), 7. James Miller, 8. Andy Aldridge (oba Nový Zéland), 9. Simone Terenzani (Itálie), 10. Denny Heyward, 11. Alex Cunningham. 12. Sean Cox (všichni Nový Zéland).

Nelson:
1. Glen Phillips 26, 2. Simone Terenzani 22, 3. Sam Taylor 15, 4. Jason Bunyan 13, 5. Sean Cox 12, 6. Lukas Dryml 9, 7. Attila Stefani 8, 8. Shane McCabe 4, 9. Andy Aldridge 2