Německá média mluví o štěstí

Berlín – 7. dubna
Při mistrovství světa ledařských družstev výsledek našeho národního týmu ovlivnil polský rozhodčí Marek Wojaczek. V nedělní jízdě bratří Klatovských proti domácím po trablích Vjačeslava Nikulina v první zatáčce rozsvítil červená světla, když Češi už suverénně vedli. Na stránkách magazínu speedwayA-Z proběhla výměna názorů poté, co České motocyklové noviny polského arbitra adorovaly za jeho skvělé výkony. Autor článku svůj názor obhajoval v našich komentářích tím, že Jan Klatovský do Vjačeslava Nikulina najel. Dozajista však nebude na škodu, podíváme-li se na názor německých médií.

Internetový server speedway.org přinesl obsáhlou fotogalerii z objektivu Ralfa Jäkela. Kolekce zahrnuje také incident, jenž v konečném důsledku přinesl Němcům čtvrté místo na náš úkor. Fotograf stál v inkriminovanou dobu v jiném místě než reportér magazínu speedwayA-Z Pavel Fišer i Jan Neruda, jenž své práce publikuje fotoalbu serveru volny.cz.
Hodně vypovídající je především snímek, který s laskavým svolením speedway.org uveřejňujeme.

Georg Dobes ve své reportáži pro měsíčních Bahnsport Aktuell popisuje osudný moment slovy: „V posledním duelu bojovali Němci s Čechy. V zatáčce po startu se Nikulin kvůli špatnému ledu dostal do problémů a byl vyhozen z motocyklu. Dokázal však udržet řidítka, ale dotknul se Jana Klatovského, zkřížil dráhu Eiblovi a vyletěl ze sedla. Naštěstí rozhodčí jízdu zastavil a při opakování nechal jet všechny závodníky.“

Foto: Ralf Jäkel – publikováno s laskavým svolením Thilo Wunderlicha, webmastera www.speedway.org).