Navzdory nohám na zemi mají ve Slaném ambiciózní cíle

Slaný – 5. dubna
Ve středu proběhla v prostorách stadionu AK Slaný tisková konference před nadcházející sezonou. Na úvod celého setkání tisku a klubového vedení se ujal slova manažer extraligového týmu Milan Mach a seznámil přítomné s plány, ambicemi a zimní přípravou pro letošní rok.

„S přípravou jsem velice spokojen, vše se jeví dle plánu,“ řekl kouč extraligových mistrů. „Miroslav Fencl se minulý víkend uvedl v dobré formě ve svém novém polském angažmá Grudziadzi, když za celý závod nenašel přemožitele. Patrik Linhart sice kvůli nemoci odjel z přípravy v Itálii, ale už je zdravý a dnes odjel na testovací závod v polské Toruni. V pátek má absolvovat další závod v Bydhošti a v neděli v úvodním ligovém kole se představí se svým kolegou Miroslavem Fenclem v Zielonej Goře.“ Milan Mach byl nadšen zejména z momentální formy polské opory mistrovského celku Sebastiána Ulamka, a to jak v Polsku, tak na Britských ostrovech.

V zahajovacím extraligovém závodě by tuto trojici měli doplnit Diamant z Newcastlu Jiří Štancl a loňská opora Slavomir Drabik. „Cílem je obhájit loňské tři tituly,“ svěřil se Milan Mach s klubovými ambicemi na letošní sezónu a dodal okřídlené přísloví: „Obhajoba je daleko těžší než vítězství, ale jsme nohama na zemi a věříme v obhajobu, která není z říše snů.“

Prvoligový tým bude i letos jezdit v Březolupech jako farma. „Jen nás zatím trápí stav naší dráhy, na které se nedá prozatím trénovat, jelikož je tam velké množství vody,“ posteskl si Milan Mach. „Doufejme, že se do prvních závodů, které nás čekají již příští pátek, počasí umoudří a vše proběhne bez problémů.“ Po té se ujal slova předseda klubu Petr Křikava a sdělil letošní termíny závodů. Těch letos bude celkem sedm.

Hlavním sponzorem i pro letošní sezónu slánské líhně zůstává ČEZ. V jednání je i žádost o výjimku mladého nadějného jezdce Eduarda Krčmáře, aby mohl absolvovat letošní MČR l25 ccm se svými staršími kolegy.

Pan Křikava si postěžoval na nevyřešené problémy s pozemky plochodrážního areálu. Slánští doufají, že za pomoci správných lidí na vyšších místech dojde k dohodě a k vykoupení. Jako sen a předsevzetí si dávají plochou dráhu ve Slaném pod umělé osvětlení.

Slánské závody v roce 2006:

pátek l4.4. l6.00 MČR juniorských družstev + MČR l25 ccm
sobota l5.4. l4.00 MČR juniorů
pondělí 8.5. l4.00 Volný závod 125 ccm (samostatný závod – premiéra!)
středa 7.6. l8.00 Extraliga + Velká cena Královského pivovaru Krušovice (změna!)
středa 5.7. l6.00 MČR dvojic – finále
pátek 25.8. l7.30 Protec cup – memoriál A. Vildeho + test match juniorů ČR vs. Polsko + exhibiční závod veteránů
středa 27.9. l6.00 Extraliga

Vstupné zůstává beze změn:

seniorské závody Kč 50,- dospělí, Kč 20,- děti
juniorské závody Kč 30,- dospělí, Kč 20,- děti
program Kč 20,-

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)