Roman Považnyj odmítá pardubické angažmá, trénovat ale chce

Pardubice – 11. března
Po Jaroslawu Hampelovi také Roman Považnyj na polských internetových portálech počátkem týdne zpochybnil své české extraligové angažmá. Ruský závodník uvádí, že je dokonce rozladěn šířením nepravdivých zpráv o své osobě. Jak však magazín speedwayA-Z zjistil, v Pardubicích jsou z toho překvapení.

Dle slov Romana Považného neměl žádné telefonáty z Čech, natož aby v Pardubicích podepsal smlouvu. A uvádí, že jej Pardubice musely dát na svou soupisku bez jeho vědomí.

Jak však magazínu speedwayA-Z řekl Petr Moravec, služby Romana Považného domluvil jeho polský manažer Andrzej Skulski. Ten stojí za angažmá většiny Poláků kromě Stanislawa Burzy, jenž je v sestavě na základě kontaktů s Oldřichem Řezníčkem, pardubickým mechanikem a ladičem.

„Roman Považnyj měl dokonce zájem v Pardubicích před sezónou trénovat,“ uvedl dále Petr Moravec. „Avšak na dráze leží stále sníh.“ A jak je to tedy s jeho pardubickým kontraktem? „Je na soupisce, jak to Andrzej Skulski nahlásil,“ odpověděl pardubický tiskový šéf. „Počet startů není dojednán, ale s cizinci jsme nikdy neměli problém a mělo by tomu tak být i v tomto případě.“