Reprízu plochodrážní MotoGP vyhrál Filip Šitera

Auckland – 4. února
Plochodrážní turné na Novém Zélandu mělo dnes nad ránem středoevropského času zastávku opět v aucklandském Waikaraka Parku. Stejně jako před týdnem se na malinkatém ovále startovalo ve stylu silničních závodů, přičemž lepší umístění znamenalo místo vzdálenější od pásky. I když Filipa Šiteru trápilo bolavé koleno, tentokrát stanul na nejvyšším stupni vítězů.

Plzeňský junior nasbíral sedmnáct bodů, zatímco hned tři z jeho pronásledovatelů měli po patnácti. Ti se nakonec za ním seřadili v pořadí Daniele Tessari, Matia Carpanese a Jason Bunyan.

„Dráha byla tvrdá,“ komentoval dnešní podnik Filip Šitera. „A ochozy byly plný lidí. Po nás závodilo ještě asi osmdesát aut. Sice mě ještě bralo to koleno, ale jinak super.“

Zítra čeká Filipa Šiteru v aucklandském Rosebanku závěrečný závod. „Je to ten nejdůležitější,“ svěřil se plzeňský junior magazínu speedwayA-Z. „Mistrovství Nového Zélandu.“

Pro zajímavost nahlédněme do jeho startovní listiny: Andrew Aldridge, Andrew Bargh,
David Bargh, Jason Bunyan (GB), Kyle Best, Aaron Cronin, Mattia Carpanese (I), Paul Habib, Jason McKay, Mitchell McHardy, Jamie Moohan, Jade Mudgway, Craig Ramsey, Filip Šitera (CZ), Lance Stott, Daniele Tessari (I), Kody Tocher a Darrin Wilson.